Vágólapra másolva!
Családi okokra hivatkozva visszalépett a január 15-én kezdődő Australian Opentől Justine Henin-Hardenne, a női teniszezők világranglistájának belga éllovasa.

"Előre is köszönöm, hogy megértik a döntésemet, és tiszteletben tartják a magánéletemet" - tudatta a melbourne-i szervezőkkel honlapján a 24 éves klasszis, aki tavaly mind a négy Grand Slam-torna döntőjébe bejutott, ám csak a Roland Garroson diadalmaskodott.

A La Meuse című internetes sportmagazin úgy tudja, hogy a belga teniszcsillag válik férjétől, Pierre-Yves Hardenne-től. A pár Henin szülőhelyén, a Brüsszeltől 100 km-re fekvő Marloie-ban, a Szent Izidor templomban 2002 november 16-án mondta ki a boldogító igent.

Craig Watson versenyigazgató csalódottan fogadta a hírt, de hozzátette: minden jót kíván a 2004-es bajnoknak ebben a nehéz időszakban.

A 2006-os finálét Amélie Mauresmo ellen betegség miatt a második szettben feladó Henin-Hardenne - aki megnyerte a novemberi évzáró WTA-világbajnokságot - karácsony óta Monacóban edz. Weboldala az utóbbi időszakot tekintve semmi rendkívüli eseményről nem számolt be.

A női világelső mellett további kiválóságok is jelezték, hogy nem indulnak Melbourne-ben. A férfiaknál a brit Tim Henman térdproblémák miatt hagyja ki a viadalt - ezzel 45 szereplés mellett mindössze pályafutása második GS-tornáját hagyja ki -, Andre Agassi a tavalyi US Open után visszavonult, a közönségkedvenc Mark Philippoussisra térdműtét vár, az argentin David Nalbandian pedig ugyancsak a térdinát fájlalja. A nőknél valószínűleg hiányzik majd a mezőnyből az orosz Anasztaszja Miszkina, akinek a héten Új-Zélandon kiújult a lábujjsérülése, és vélhetően a Hopman Kupától csuklóproblémák miatt visszalépett Venus Williams sem jön rendbe január 15-ig.