Vágólapra másolva!
Turi Györgynek, a Kőbánya SC vezetőedzőjének szakmai irányítása mellett három hétig a dél-afrikai Durbanben edzőtáboroznak a legjobb magyar úszók, akik a melegégövi felkészüléssel, nyitott uszodában igyekeznek minél jobb formába lendülni a márciusi, melbourne-i világbajnokságra.

"Azért is választottuk színhelynek Durbant, mert a klímája hasonló Melbourne-éhez" - magyarázta György a péntek esti indulás előtt. "Amúgy a várost nem ismerjük közelebbről, mert voltunk ugyan már többször is Dél-Afrikában edzőtáborban, de Durban eddig kimaradt a sorból."

A válogatottat ezúttal kilenc versenyző alkotja. Nem tagja például az uszodai munkát csak ebben a hónapban kezdő, s az idei vb-t kihagyó olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, Kovács Ágnes, hiányzik továbbá az Amerikában tanuló Kerékjártó Tamás is, aki viszont ott lesz Melbourne-ben. Az edzőtáborozó gárda egyébként azonos a világbajnokságon induló csapattal, csupán egy "kakukktojás" található a névsorban, amennyiben Jakabos Zsuzsanna egyelőre nem tekinthető az ausztráliai vb biztos résztvevőjének. A még kiadó helyért a pécsi úszónő Flaskay Mihállyal és Bodor Richárddal verseng, döntés később.

A durbani úszókülönítmény összetétele: Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Szepesi Nikolett, Verrasztó Evelyn, Cseh László, Gyurta Dániel, Kis Gergő, Verrasztó Dávid.