Vágólapra másolva!
A nőknél Sebestyén Júlia hatalmas fölénnyel nyerte meg a hatodik bajnoki címét a műkorcsolya ob-n, a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban megrendezett versenynek azonban a jégtáncos Elek Attila volt a "hőse", aki betegen vállalta a megméretést, s a kűr után kis híján elájult.

A torinói olimpián 17., korábban Eb-10. helyezett és junior vb-ezüstérmes Hoffmann, Elek jégtánckettősnek már a szombati napon is akadtak nehézségei. Elek Attila a héten lázas beteg volt, köhögött, nehezen kapott levegőt, de az ob-t semmiképpen sem akarta kihagyni.

A vasárnapi, bajnoki aranyat érő kűr során a nézőtérről nem tűnt fel, milyen gondjai vannak, ám amikor a jégről lejőve lerogyott az egyik padra, és kis híján elvesztette az eszméletét, látszott, hogy nagy a baj. S az érdeklődőknek a "hogy vagy?" kérdésre még jóval később is csak annyit tudott kibökni falfehéren, hogy "rosszul".

Hoffmann Nóra is fél szemét rajta tartva nyilatkozott: "Nagyon sajnálom szegényt, majdnem elájult... A szombati nap sem volt egyszerű, ma viszont a kűrben négy percen át korcsolyázni ilyen állapotban..., nem is tudom, hogy sikerült neki. Éreztem, hogy nem tud levegőt venni és szédül, csoda, hogy az utolsó emelésre még maradt ereje. Egy emelést egyébként kihagytunk, amikor elsőre szemből nem tudta megfogni a lábam. Lett volna még idő rá, de másodszorra nem próbálkozott, már akkor nagyon fáradt volt. Ami nem csoda, oxigén nélkül elég nehéz korcsolyázni... Szóval, a körülményekhez képest egész jók voltunk, s most az a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokságig Attila meggyógyuljon. S persze, én pedig ne kapjak el semmiféle vírust - fogalmazott Hoffmann Nóra, aki az Eb-t illetően a mezőny ismerete nélkül nem tippelt arra, hogy hányadik helyre számít.

Forrás: MTI

Elek Attila és Hoffmann Nóra

A páros edzője, Nagy Sándor viszont nem titkolta, hogy Varsóban mindenképpen az első tízbe várja a tanítványait, akár a 7-8. helyre is. Az Eb-n egyébként a második számú magyar páros, a Nagy Zsuzsanna, Elek György kettős is indulhat. A juniorok bajnoki aranyérme hét páros között a Barta Krisztina, Tóth Ádám kettősnek jutott, bár a kűrben a László Emese, Fejes Máté duó volt a legjobb.

A nőknél az Európa-bajnok Sebestyén Júlia hatalmas fölénnyel szerezte meg hatodik bajnoki címét. A Tiszaújvárosi SC versenyzője öt triplát ugrott, a forgásai és a lépéssorai magas színvonalóak voltak, s hibaként igazából csupán az róható fel neki, hogy az Axelje egyfordulatosra sikeredett.

"Nagyon örülök, mert úgy érzem, hogy jól sikerült a kűröm, megvolt a két tripla flip és a Lutz is, szóval, az országos bajnokságon mutatott formám mindenképpen reményt keltő az Eb előtt. Az év végén én is beteg voltam, ami nem jött jól az ob előtt, viszont így most bizakodhatok, hogy Varsóban még jobb leszek. A programjaim anyagerősségben már majdnem megközelítik azt a szintet, hogy nagyon jó helyen végezzek, a hátra levő napokban azonban még sokat kell dolgoznom" - szögezte le Sebestyén Júlia, aki mögött az ugyancsak Eb-induló Pavuk Viktória végzett a második, Katherina Hardford pedig a harmadik helyen. Pavuk és Hardford egyaránt két-két triplát ugrott, s ennél bizony mindketten többet terveztek.

A férfiaknál Vardanjan Tigran nyerte a bajnokságot Markó Márton előtt, több induló nem volt. Az olimpián 24. helyezett, Eb-17., ötszörös magyar bajnok Tóth Zoltán tavaly befejezte a versenyzést, s hivatalosan most búcsúztatták el. A sportágtól azonban nem szakadt el, hiszen - Kulcsár Zsófiával együtt - ő edzi Katherina Hardfordot.

Országos bajnokság, eredmények, nők:
1. Sebestyén Júlia (Tiszaújvárosi SC) 171,43
2. Pavuk Viktória (MTK) 104,80
3. Katherina Hardford (Jégcsillag) 102,06

Férfiak:
1. Vardanjan Tigran (Delta Fitness) 109,72
2. Markó Márton (Vasas) 73,99

Jégtánc:
1. Hoffmann Nóra, Elek Attila (Piruett) 162,52
2. Nagy Zsuzsanna, Elek György (Rozmaring) 150,84

Jégtánc, juniorok:
1. Barta Krisztina, Tóth Ádám (Tangó) 135,11
2. László Emese, Fejes Máté (Bp. Spartacus) 132,19
3. Turóczi Dóra, Major Balázs (Sportország SC Alapítvány) 118,75

Fábik Tibor