Vágólapra másolva!
Szerdai genfi sajtótájékoztatóján valósággal sokkolta a svájci médiát a kétszeres világbajnok műkorcsolyázó Stephane Lambiel: a mindössze 22 éves versenyző, aki tavaly a torinói olimpián ezüstérmes volt, motiváció hiányában lemondta a részvételét a jövő heti varsói Eb-n.

Lambiel érzelmi húrokat pengetve jelentette be, hogy nem vesz részt a kontinensbajnokságon: "A mai nap egy fontos pillanat számomra: a kis hercegnek, aki én vagyok, vissza kell vennie a tempóból. Az a tűz, ami az utóbbi években megvolt bennem, már hiányzik. Időbe telt, amíg ez tudatosult bennem, de ma elfogadtam" - fogalmazott Lambiel, aki azt a kérdést nyitva hagyta, hogy a márciusi, Tokióban rendezendő világbajnokságon indul-e.

Forrás: EPA

A versenyző hivatalos honlapján a nap folyamán csak egy rövid hír jelent meg, mely szerint Lambiel nem motivált kellőképpen, és időre van szüksége, hogy feltöltődjön.

Lambiel 2005-ben Moszkvában hatalmas meglepetésre nyerte meg a világbajnokságot, hiszen addig még semmilyen érmet nem szerzett felnőtt világversenyen. (A történethez tartozik, hogy az első számú esélyes, az orosz Jevgenyij Pljuscsenko sérülten versenyzett, és a rövid program után visszalépett.)

Lambiel tavaly a lyoni Eb-n és a torinói olimpián is második lett Pljuscsenko mögött, majd az orosz klasszis távollétében a Calgaryban rendezett vb-n megvédte címét. Az év végén megnyerte a kanadai Grand Prix-t, a japán versenyen viszont vírusos fertőzés miatt nem indult el, így elvesztette esélyét arra, hogy bejusson a szentpétervári GP-döntőbe. Ezt a versenyt a francia Brian Joubert nyerte meg, aki szerdán az Eb első számú esélyesévé lépett elő.