Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia rendkívül erős kűrrel készül a jövő heti, varsói műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokságra. A 2004-ben kontinenselső tiszaújvárosi klasszis szabadkorcsolyázásában hat tripla, azaz háromfordulatos ugrás szerepel, amit egy dupla Axellel tesz még látványosabbá.

Ez úgy is rendkívül erős programnak számít, hogy ezúttal - noha képes rá - kombinációban nem próbál meg két triplát egymáshoz kötni. "Sok mindenre elég lehet, ha ezt a programot sikerül közel hibátlanul teljesíteni. Az Eb nagyon fontos lesz számomra, ide próbáltuk időzíteni a csúcsformát" - mondta Sebestyén, aki kedden utazik a lengyel fővárosba.

A kontinensviadalon rajta kívül Pavuk Viktória, illetve a Hoffmann Nóra, Elek Attila és a Nagy Zsuzsanna, Elek György jégtáncpáros képviseli Magyarországot.

Sebestyén június végén, az Egyesült Államokban kezdte meg a felkészülést a mostani idényre. Akkor állították össze koreográfiáját Schubert Szerenádjára (rövid program) és Raul di Biaso Otoneljére (kűr). Ezt követően Szlovákiában és Budapesten készült a szezonra, amely meglehetősen jól kezdődött számára, hiszen a Grand Prix-sorozat két állomásán is remekelt: Kínában nyert, míg Moszkvában második lett. A szentpétervári GP-döntőben ugyan csak hatodik lett, de Európából kizárólag a svájci Sarah Meier előzte meg.

Érdekesség, a női mezőnyben Sebestyén lesz az egyetlen korábbi győztes, de ez nem csoda, hiszen az elmúlt 11 alkalommal mindössze három versenyző tudott nyerni, s közülük nem indul a két orosz, a már visszavonult háromszoros kontinensbajnok Marija Butirszkaja és a korcsolyáját időlegesen szögre akasztó, amúgy rekordot jelentő módon hétszeres aranyérmes Irina Szluckaja.