Vágólapra másolva!
Az orosz bulvársajtóban már régóta téma, hogy zátonyra futott Jevgenyij Pljuscsenko házassága, s bár az olimpiai bajnok műkorcsolyázó ezt következetesen tagadja - vagy legalábbis rendre kitér az erre irányuló kérdések elől -, edzőjének felesége a "Tvoj Gyeny", azaz a "Te napod" című újságnak kikotyogta az igazságot.

"Érthetetlenek számomra ezek a pletykák... Jelenleg csakis a munkámra koncentrálok, a fellépéseimre, most is Svájcban vagyok, s valószínűleg csak február közepén megyek haza Szentpétervárra" - hárította el a hét közepén Pljuscsenko a Komszomolszkaja Pravda újságírójának a magánéleti válságára vonatkozó érdeklődését. Az olimpiai és háromszoros világbajnok korcsolyázó a torinói játékok után úgy döntött, hogy egy időre szünetelteti az amatőr pályafutását, s jelenleg az Art on Ice jégrevüvel turnézik, a hét végén Zürichben lép fel.

Jevgenyij Pljuscsenko 2005. június 18-án vette feleségül a nála három évvel fiatalabb, akkor 20 esztendős Marija Jermakot, egy befolyásos szentpétervári üzletember lányát, s a párnak majdnem napra pontosan egy évvel később, 2006. június 15-én fia született. Marija otthon van kis Jegorral, s a héten ő is újra csak egy szűkszavú válasszal szerelte le a sajtót: "Minden időmet lefoglalja a gyermekünk nevelése, és boldog édesanya vagyok."

Bőbeszédűbbnek bizonyult azonban Pljuscsenko edzőjének, Alekszej Misinnek a felesége. Tatjana Nyikolajevna Misina nem tett lakatot a szájára, és azt is elárulta, hogy a házaspár már válófélben van: "Az utóbbi időben ritkán láttuk Zsenyát, de tudtuk, hogy gondjai vannak a házasságával. Azonban az utolsó pillanatig azt hittük, hogy rendeződik a helyzet, a gyermek összetartja a családot. Zsenyának hatalmas szíve van, nagyon jó lelkű ember, és biztos vagyok benne, rettenetesen nehéz volt meghoznia azt a döntést, hogy elválik a feleségétől."

Az újság beszámol arról is, hogy Pljuscsenko és felesége gyakorlatilag már megegyezett a válás részleteiről, és az olimpiai bajnok szinte minden vagyonát a fiára hagyja: így a torinói ötkarikás győzelme után az orosz államtól kapott házát, ami Szentpétervár belvárosában található, s értékét félmillió dollárra becsülik, továbbá a Putyin elnök által neki adományozott Toyota terepjáróját, és a Mercedes típusú terepjáróját is.

Fábik Tibor