Vágólapra másolva!
Új világbajnokot avattak vasárnap félnehézsúlyban, miután az amerikai Chad Dawson Miamiban pontozással legyőzte az addig veretlen lengyel Tomasz Adameket a WBC címmért kiírt  mérkőzésen.

A mérkőzésen mindkét ökölvívó megjárta a padlót, ennek ellenére nem volt kérdéses a jórészt egyoldalú csata végkimenetele, miután a fordított alapállású Dawson az első kilenc menetben valósággal leiskolázta a címvédőt. A 24 éves amerikai 116-110, 117-109 és 118-108 arányban nyerte az összecsapást, és bár edzője, idősebb Floyd Mayweather szerint bőven van még tanulnivalója, gyorsasága és ütőereje miatt nagy jövőt jósolnak neki. Az újdonsült világbajnok eddig mind a 23 meccsét megnyerte, 15-öt KO-val.

Forrás: EPA


Mivel Erdei Zsolt is ebben a súlycsoportban bokszol, és esetében már régóta napirenden van egy esetleges címegyesítés, immár Dawson is képbe kerülhet a lehetséges ellenfelek között. Az amerikai szintén szeretne a közeljövőben újabb övet szeretni, elmondása szerint Európába is szívesen átjönne ezért, de elsősorban nem Erdeivel, hanem Clinton Woodsszal akar meccselni az IBF címéért.