Vágólapra másolva!
Szerdán, a gödöllői Grassalkovich Kastélyban került sor a vívósportban tavaly kiemelkedően teljesítők díjazására.

A legjobb versenyző - ahogy azt már korábban közzétette a szövetség - a torinói világbajnokságon aranyérmes párbajtőröző Nagy Tímea (Honvéd Humán Rent), illetve a vb-n ezüstérmes kardozó Nemcsik Zsolt (Vasas) lett.

A juniorok közül a Vasas kardozója, a korosztálya Európa-bajnokságán aranyérmes Szilágyi Áron, a még fiatalabbak, azaz a kadett korúak mezőnyéből pedig az UTE-Selectrade tőrözője, a vb-aranyérmes Kreiss Fanni emelkedett ki teljesítményével. A kerekesszékesek legjobbjának a Torinóban, tőrben vb-második Szekeres Pált ítélték.

Az év edzője Kulcsár Győző (Honvéd Humán Rent, párbajtőr szövetségi kapitány) lett, a juniorokkal (is) foglalkozók közül Gerevich György (Szilágyi trénere), a kadett korosztály szereplését figyelembe véve pedig Kreiss Gábor (Kreiss Fanni edzője) bizonyult a legjobbnak.

Az év csapatának a Kovács Iván, Imre Géza, Boczkó Gábor, Fekete Attila összeállítású Európa-bajnok férfi párbajtőrválogatottat, az év szakosztályának a Honvéd Humán Rentet, a legjobb versenybírónak pedig Kaposvári Zsoltot választották.

Különdíjat kapott a Bíró Péter, Széki Bence, Dubecz Ádám, Kovács Levente alkotta Eb-aranyérmes junior férfi párbajtőrcsapat, valamint Szilágyi Áron, aki internetes szavazás alapján a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta az utánpótláskorúak közül.

Díszkardot vehetett át Kovács Tamás, aki január 1-je óta a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, előtte azonban 26 éven át dolgozott - szövetségi kapitányként, technikai igazgatóként, főtitkárként - a magyar vívósportban.

A gála keretében írták alá a szövetség, illetve az Eximbank további együttműködését szentesítő szerződést. Az idei esztendőre vonatkozó megállapodás fő eleme, hogy a pénzintézet - ahogy évek óta - névadó szponzora lesz a budapesti női tőr Világkupa-versenynek, amelyre ezúttal március 17-én és 18-án kerül sor.