Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Amélie Mauresmo nyerte a 600 ezer dollár összdíjazású belgiumi nőitenisz-tornát, miután 1 óra 48 perc alatt győzött a hazai közönség előtt szereplő Kim Clijsters ellen.

Mauresmo sikerével elnyerte az egymillió eurót érő, gyémántokkal ékesített teniszütőt: az értékes jutalmat az a teniszező kaphatta meg, aki öt éven belül háromszor diadalmaskodik Antwerpenben, a francia klasszis pedig tavaly és tavalyelőtt is győzött. Ez a bravúr eddig senkinek sem sikerült. Clijsters, aki tavaly szintén a döntőben kapott ki, most szerepelt utoljára az antwerpeni versenyen: tervei szerint ugyanis az idény végén visszavonul.

Eredmény, döntő:
Mauresmo (francia, 1.) - Clijsters (belga, 2.) 6:4, 7:6 (7-4)

Szávay Ágnest már csak egy győzelem választja el a főtáblától a 1,5 millió dollár összdíjazású dubaji női tornán. A 18 éves magyar teniszező a selejtező első fordulójában a szlovák Martina Suchát, a másodikban pedig az argentin Emilia Salernit győzte le. A világranglistán 158. Szávay a 32-es főtáblára jutásért hétfő délután a svájci Emmanuelle Gagliardival (110. a rangsorban) játszik. A két teniszezőnek ez lesz az első mérkőzése WTA-tornán.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Szávay Ágnes - Sucha (szlovák) 6:4, 6:3

2. forduló:
Szávay - Salerni (argentin) 7:5, 4:6, 7:6 (7-3)

A hazai közönség előtt szereplő Gilles Simon sikerével ért véget a 600 ezer dollár összdíjazású marseille-i férfitorna, miután 1 óra 40 perc alatt két játszmában nyert a ciprusi Markosz Bagdatisz ellen. A 22 éves francia teniszező pályafutása első ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

Eredmény, döntő:
Simon (francia) - Bagdatisz (ciprusi, 7.) 6:4, 7:6 (7-3)

A címvédő Andrew Murray két játszmában legyőzte az első helyen kiemelt, 2004-ben és 2005-ben győztes Andy Roddickot a San Joséban zajló, 416 ezer dollár összdíjazású kemény pályás férfitorna elődöntőjében. A fináléban a brit játékos ellenfele a horvát Ivo Karlovic lesz, aki két szoros szettben múlta felül Benjamin Beckert a legjobb négy között.

Eredmények, elődöntő:
Karlovic (horvát) - Becker (német, 6.) 7:6 (7-5), 7:5
Murray (brit, 3.) - Roddick (amerikai, 1.) 7:6 (10-8), 6:4

A spanyol Juan Carlos Ferrero és az argentin Guillermo Canas jutott a döntőbe a brazíliai Costa do Sauipéban zajló, 456 ezer dollár összdíjazású salakpályás férfitornán.

Eredmények, elődöntő:
Ferrero (spanyol, 1.) - Saretta (brazil) 6:2, 6:4
Canas (argentin) - Chela (argentin, 6.) 7:6 (8-6), 6:1

Az orosz Jaroszlava Svedova nyerte a 175 ezer dollár összdíjazású indiai női tornát, miután a döntőben két szettben verte a címvédő, első helyen kiemelt olasz Mara Santangelót. A 19 éves Svedova pályafutása első WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

Eredmény, döntő:
Svedova (orosz) - Santangelo (olasz, 1.) 6:4, 6:4

Costa do Sauipe (2. rész): a szabadkártyás Canas nyerte a tornát

A szabadkártyával induló argentin Guillermo Canas nyerte a brazíliai Costa do Sauipéban rendezett, 456 ezer dollár összdíjazású salakpályás férfi tornát, miután a fináléban legyőzte az első helyen kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrerót.

Az argentin játékos doppingolás miatt 15 hónapig nem léphetett pályára, eltiltása után szeptemberben tért vissza, azóta először nyert tornát. A brazíliai sorozaton játszmát sem veszítve szerezte meg a győzelmet.

A 29 éves teniszező pályafutása hetedik egyéni sikerét érte el ATP-versenyen.

Eredmény, döntő:
Canas (argentin) - Ferrero (spanyol, 1.) 7-6 (7-4), 6:2.