Vágólapra másolva!
Sérülése után elkezdte a kesztyűs edzéseket, és hamarosan újra címvédő mérkőzést vív Hidvégi György, a WBF (Boksz-világalapítvány) cirkálósúlyú világbajnoka.

A Polish Boxing Promotion magyar bunyósa még februárban szenvedett bokasérülést, ezért le kellett mondania a március 2-ára tervezett összecsapását. A kezelések hatására Hidvégi a reméltnél gyorsabban gyógyult, a múlt héten már hobbibokszolók ellen próbálgatta a lábát, hétfőtől kezdve pedig Lengyelországból érkezett edzőpartnerekkel gyakorolhat.

"Egyre jobb a lábam, szerintem már most kilencvenszázalékos állapotban van" - mondta Hidvégi. "Amíg nem bokszolhattam, addig sem álltam le, úsztam és erősítettem, úgyhogy erőnléti gondjaim nincsenek. A formám is alakul, amikor kell, újra a csúcson leszek."

Forrás: MTI


Az óvatosságból még bokavédőben gyakorló Hidvégi a jósoltnál hamarabb térhet vissza, április helyett már március 30-án megpróbálja harmadszor is megvédeni a WBF övét, illetve megkaparinthatja az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) interkontinentális bajnoki trófeáját. A találkozót Angliában (feltehetően Crawleyban) vagy Németországban (Kölnben) rendezik meg. Ha Hidvégi sikerrel veszi az újabb akadályt, a következő, a Polish reményei szerint magyarországi fellépésén már az IBO vb-öve is bekerül a díjalapba.