Vágólapra másolva!
A női egyes második fordulójának negatív szenzációját magyar szempontból a csapatviadalok során remekül játszó Póta Georgina kiesése jelentette a belgrádi asztalitenisz Európa-bajnokságon: a legjobb 64 közé jutásért rendezett összecsapáson a spanyol Sara Ramirez ötjátszmás mérkőzésen 4-1-re győzte le az újdonsült Európa-bajnokot, aki kissé fáradtan mozgott az asztalnál.

A Statisztika versenyzőjének búcsúja azért is fájó, mert Ramirez nem tartozott a verhetetlen ellenfelek közé, igaz, a legutóbbi, 2005-ös egyéni világbajnokságon Sanghajban Fazekas Máriát is felülmúlta.

Tóth Krisztina, Pergel Szandra és Lovas Petra biztosan vette a második fordulót, kizárólag utóbbi vesztett játszmát. Az angol Kelly Sibley elleni hatszettes találkozó utolsó felvonását 20-18-ra nyerte Lovas egészen elképesztő izgalmak közepette. Pergel és Tóth könnyedén verte norvég, illetve belga riválisát, s Tóth Krisztina mérkőzésének külön érdekessége volt, hogy ellenfele a négy szett során összesen nem ért el 10 pontot.

A női párosok második fordulójában könnyed játékkal jutott a legjobb 32 közé a Póta, Tóth kettős. Pergel Szandra és Lovas Petra kiesett, míg Li Bin a spanyol színekben induló kínai származású Zhu oldalán szintén továbbjutott.

Eredmények, női egyes, 2. forduló (a legjobb 64 közé jutásért):
Ramirez (spanyol) - Póta Georgina 4-1 (9, -5, 8, 8, 10)
Pergel Szandra - Andersen (norvég) 4-0 (6, 8, 3, 4)
Tóth Krisztina - Indeherberg (belga) 4-0 (3, 3, 2, 1)
Lovas Petra - Kelly Sibley (angol) 4-2 (9, -8, 6, -8, 2, 18)

női páros, 2. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
Póta Georgina, Tóth Krisztina - Agerholm, Sondergaard (dán) 3-0 (7, 5, 8)
Li Bin, Zhu (spanyol) - Mirou, Badosa (görög, spanyol) 3-0 (8, 8, 8)
Ekholm, Jonsson (svéd) - Lovas Petra, Pergel Szandra 3-2 (3, -2, -8, 9, 4)