Vágólapra másolva!
James Blake meglepetésre két szoros játszmában kikapott az argentin Mariano Zabaletától a 416 ezer dollár összdíjazású, houstoni salakpályás férfitenisz-torna elődöntőjében.A dél-amerikai játékosnak a horvát Ivo Karlovic lesz az ellenfele a fináléban.

ATP-torna, Houston (416 ezer dollár), elődöntő:
Zabaleta (argentin) - Blake (amerikai, 2.) 7:5, 7:6 (9-7)
Karlovic (horvát) - Montanes (spanyol) 7:6 (7-5), 6:2

WTA-torna, Charleston (1,34 millió dollár), elődöntő:
Szafina (orosz, 4.) - Zvonarjova (orosz, 9.) 6:3, 0:1-nél Zvonarjova feladta
Jankovic (szerb, 2.) - V. Williams (amerikai) 3:6, 6:3, 7:6 (7-5)

Egy társasági viadallal kezdődött meg a tavaszi idény a budai Sportmax Sport- és Szabadidő Központban a Temesvári Andrea Teniszakadémián (TATA).

A volt kiváló sportolók, politikusok és üzletemberek számára kiírt párosversenyt a Taróczy Balázs, Regőczi Attila kettős nyerte meg, miután a döntőben legyőzte a Szilvásy György, Balázs György kettőst.

Az akadémia december 8-án rendezett ünnepélyes megnyitóján, díszvendégként az 59-szeres Grand Slam-győztes Martina Navratilova is megjelent. Az amerikai játékos 21 évvel ezelőtt Temesvári oldalán diadalmaskodott a Roland Garroson.

A TATÁ-n nyugodt és stabil körülmények között ismerkedhetnek a teniszezéssel a gyerekek. Az edzéseket Temesvári állandó személyes közreműködése mellett szakképzett, egyetemet végzett oktatók tartják, akik elsősorban a legfiatalabbakkal, a 4-14 éves korosztály képviselőivel foglalkoznak.

Temesvári Andrea megnyitotta akadémiájáthttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20061208navratilova.html?pIdx=1

"Jelenleg százhatvan gyerekkel foglalkozunk és felnőttoktatás is lesz. A terveink között szerepel, hogy egyesületet alakítunk, így is támogatva a versenysportot" - mondta Temesvári.