Vágólapra másolva!
Az 55 kg-os kategóriában szereplő Szabó Emese az ötödik helyen végzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon, miután a bronzéremért rendezett mérkőzésen kikapott a görög Szofia Pomporidutól.

A 22 éves magyar versenyző - a viadal honlapjának tanúsága szerint - két menetben veszített görög riválisa ellen. Korábban a nap folyamán Sárközi Viktória (48 kg) a negyeddöntőig jutott, Szerencse Mónika (63 kg) és Németh Kitti (72 kg) az első fordulóban vereséget szenvedett, és így kiesett.

A magyar női válogatott ezzel egy-egy ezüst- (Sastin Marianna) és bronzéremmel (Barka Emese), illetve egy ötödik hellyel zárta a kontinensviadalt.

"Kicsit csalódott vagyok, mert bíztam benne, hogy Emese legyőzi a görög lányt. Néhány hete birkóztak egymás ellen, s ugyan akkor is vereség volt a vége, de nagyon szoros meccsen. Sajnos most az első menetben egy kicsit könnyű szívvel megadott ponttal került hátrányba Emese és a nagyon jól védekező ellenfelén nem tudott akciót csinálni. A második periódusban pedig egyértelműen jobb volt riválisa. Ennek ellenére természetesen nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményével" - mondta Vatai László szövetségi kapitány.

Csütörtökön a férfi kötöttfogásúak kezdik meg szereplésüket. Az 55 kg-ban Oláh Tibor, 66-ban Drechsler Attila, 84-ben Fodor Zoltán, míg 120 kg-ban Branda Gyula lép szőnyegre.

A szerdai dobogósok a nőknél:
48 kg:
1. Larissza Orzsak (Oroszország)
2. Francine de Paola-Martinez (Olaszország)
3. Sofia Mattsson (Svédország) és Brigitte Wagner (Németország)

55 kg:
1. Natalja Golc (Oroszország)
2. Natalja Szinisin (Ukrajna)
3. Szofia Pomporidu (Görögország) és Anna Gomis (Franciaország)

63 kg:
1. Stefanie Stueber (Németország)
2. Aljona Kartasova (Oroszország)
3. Monika Ewa Michalik-Rogien (Lengyelország) és Ganna Vasilenko (Ukrajna)

72 kg:
1. Stanka Zlateva (Bulgária)
2. Szvetlana Sajenko (Ukrajna)
3. Guzsel Manyurova (Oroszország) és Agnieska Wieszczek (Lengyelország)