Vágólapra másolva!
A szombaton érdekelt négy magyar szabadfogású közül Aubéli Ottó és Ritter Árpád szerepelt a legjobban a a szófiai birkózó Európa-bajnokságon. Két versenyzőnk egyaránt a bronzéremért küzdhet.

A legnehezebb magyar versenyző, Aubéli Ottó a fehérorosz Makszim Mihaleviccsel találkozott a negyeddöntőbe jutásért és - a viadal honlapja szerint - három menetben verte riválisát. Következő ellenfele a brit Baljit Kooner volt, aki egy 1-0-s és egy 8-0-s menetben vert meg.

Az elődöntőben az ukrán Szergej Priadunnal került szembe, és riválisa két menetet is 1-0-ra hozva nyert. Aubéli a harmadik helyért a grúz Aleksz Modabadzéval száll szembe.

Ami a többieket illeti: az 55 kg-os Szabó Czibolya Gábor a spanyol Sancheztől, Szabó Róbert (66) az azeri Azizovtól, míg a kétszeres Eb-aranyérmes Ritter Árpád (84) az orosz Ketojevtől kapott ki.

Rittert azonban Ketojev "továbbvitte" a vigaszágra, ahol az olasz Jackson Vaillant ellen lépett szőnyegre, az esélyeknek megfelelően könnyedén, két menetben győzött, s így ő is a bronzért küzdhet. Ellenfele a fehérorosz Sziarhej Borcsanka lesz.