Vágólapra másolva!
Az egyik a fű, a másik a salak királya, de szerdán egy különleges kialakítású teniszpályán Roger Federernek és riválisának, Rafael Nadalnak alkalma kínálkozik arra, hogy bebizonyítsa: mindkét borítást uralja.

A négyszeres wimbledoni bajnok svájci csillag és a Roland Garrost eddig már kétszer meghódító spanyol klasszis egy olyan, külön erre az alkalomra épített játéktéren méri majd össze tudását Palma de Mallorcán, amelyen a térfelek egyik oldala füves, másik fele pedig salakos.

"Bizonyára szórakoztató lesz egy olyan pályán játszani, amely többféle borítással rendelkezik. És azt is érdekes lesz látni, hogy ki milyen taktikát választ" - mondta a világranglistát vezető Federer.

A szervezők 19 nap alatt építették meg - 1,2 millió eurós költséggel - a különleges pályát, amelyen akár úgy is alakulhatnak a dolgok, hogy a játékosok füvön fogadják a labdát, majd esetleg a salakos részről ütnek egy nyerőt - és fordítva.

A bemutató mérkőzést várhatóan telt ház, 7000 néző előtt bonyolítják le, a hazai pálya előnyét mindenképpen Nadal élvezi, aki éppen Mallorcán született.

Federer négy éve nem veszített füvön, sorozatban 48-szor nyert, a salakspecialista Nadal pedig rekordot jelentő 72 meccsén nem talált legyőzőre kedvenc borításán.