Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Kim Clijsters, a női teniszezők világranglistájának korábbi vezetője. A belga játékos utoljára a héten zajló varsói tornán indult, de a második körben vereséget szenvedett az ukrán Julija Vakulenkótól.

"A karrierem több volt, mint fantasztikus. Az egészségem és a magánéletem azonban mindennél fontosabb, ezért már nem játszom tovább" - nyilatkozta a mindössze 23 esztendős belga klasszis, aki korábban már jelezte, hogy családi okok miatt mindenképpen ez lesz az utolsó szezonja.

"Pimaszul fiatalon, 24 évesen vonulok vissza, mégis csodálatos éveket tudhatok magam mögött. A pénz fontos, de nem a legfontosabb dolog az életemben Az egészség és a magánéletem sokkal többet számít" - jegyezte meg a klasszis, célozva az előtte álló nagy eseményre, az amerikai kosarassal, Brian Lynchcsel való házasságára.

"Itt az idő férjhez menni. Gyerek? Áhh, egyelőre főzni akarok, és a kutyáimmal játszani. És sok időt töltök a családommal, illetve a barátaimmal. Utazásról szó sem lehet, elegem van a repülőgépre való fel- és leszállással. S nem akarok több pletykát, illetve hazugságot sem olvasni magamról."

Forrás: EPA

Clijsters pályafutása során egyszer nyert Grand Slam-tornát, 2005-ben a US Openen diadalmaskodott, háromszor a fináléban kapott ki: kétszer a Roland Garroson (2001, 2003), egyszer Melbourne-ben (2004). Wimbledonban 2003-ban és 2006-ban is elődöntőt vívhatott.

(MTI) / [origo]