Vágólapra másolva!
George Foreman egykori profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok azt állítja most megjelent könyvében, hogy 33 esztendeje, a Muhammad Ali ellen elvesztett címvédő összecsapás előtt gyógyszert kevertek az italába. Foreman az "Isten a szorító sarkában" című könyvében azt írta, hogy az 1974. október 30-án, Zairében rendezett meccs előtt az egyik segítője egy pohár vizet adott neki, amiben volt "valami". Nézze meg a legendás meccs utolsó menetét!

"Biztos vagyok benne, hogy gyógyszer volt a vízben - mondtam neki, miután megittam, mert olyan furcsának tűnt az íze. Aztán elkezdődött a mérkőzés és egyre jobban fáradtam, a harmadik menetben pedig úgy éreztem, mintha már a tizenötödik után lennék."

"Évekbe telt, amíg az egészségem ismét tökéletes lett. Szerencsés vagyok, hogy még élek" - mondta Foreman, akit Ali a nyolcadik menetben ütött ki.


Nézze meg a legendás meccs utolsó menetét!

Az 1968-as olimpia aranyérmese profi pályafutása során 76 meccset nyert meg (ebből 68-at kiütéssel), és csupán ötször maradt alul. A "boksznagypapa", aki 1973 és 1995 között háromszor védte meg övét, a valaha volt legidősebb világbajnok: 1994 novemberében 46 évesen győzte le honfitársát, Michael Moorert.

A veterán amerikai klasszist a sportági Hírességek Csarnokába is beválasztották.

(MTI) / [origo]