Vágólapra másolva!

Hídvégi Vid megújítja a tornasportot

Berki Krisztián nélkül, de Gál Róberttel rendezik meg a hét végén a tornászok országos bajnokságát. A Tornacsarnokban lólengésben érdemes lesz figyelni Hídvégi Vidre is, ugyanis most először mutatja be Magyarországon azt az elemet, melyet egyedül ő hajt végre a világon.

A Nemzetközi Torna Szövetség technikai bizottsága várhatóan a jövő héten nevezi el Hidvégiről az elemet, ami olyan újdonság, mint amilyen annak idején Magyar Zoltántól volt a Magyar-vándor. Érdekesség, hogy a vb-bronzérmes Gál Róbert éppen lovon indul az ob-n. Gerincsérülését már kiheverte, és valamennyi szeren készül, de a bajnokságon csak a lólengést vállalja be.

"Az utóbbi másfél évben egyáltalán nem voltam szerencsés, éppen hogy felépültem Achilles-sérülésemből, megtörtént a baj a gerincemmel... Örülök, hogy végre versenyezhetek, és bízom benne, hogy nem újul ki gerincproblémám" - mondta el az ob előtt Gál Róbert.

Miután a genti Világkupán is aranyérmet szerzett, a lólengésben immár kétszeres Európa-bajnok Berki Krisztián jól megérdemelt pihenőjét tölti, s kihagyja az ob-t. "Egyelőre semmit sem csinálok, csak pihenek, fekszem és strandolok. A felkészülést június 4-én kezdem, és ugyanúgy három hónap áll a rendelkezésemre a vb előtt, mint amennyi az Eb előtt is volt" - nyilatkozta Berki Krisztián.

Forrás: MTI

Az ob-n az összetett bajnoki cím megszerzésére a férfiaknál Hetrovics Marcellnek van a legnagyobb esélye. Fontos, hogy a bajnokság a férfiak számára válogató az augusztusban Bangkokban sorra kerülő Universiadéra, valamint az őszi stuttgarti vb-re is. Karácsony István szakmai igazgató tájékoztatása szerint júliusban még négy ellenőrző verseny és válogató vár a válogatottakra, s csak ezután alakul ki az Universiadéra utazó négyfős gárda. Ám ebben Hetrovics Marcell és Czingli László helye biztosnak tűnik. A felkészülésbe később bekapcsolódott Gál Róbert a nyáron Izraelben és Portugáliában is versenyez.

A nőknél a válogatott keret tagjai nem teljesen egészségesek, Böczögő Dorina és Korcsmáros Enikő is a lábát fájlalja, így egyelőre még nem biztos, hogy az ob-n minden szeren indulnak. Az összetett bajnoki cím megszerzésére Gombás Laurának a legjobbak az esélyei.