Vágólapra másolva!
A "lólengés, mint speciálisan magyar tornaszer tiszteletére" mottóval csütörtökön tornagálát rendez az UTE. A lila-fehérek Jégcsarnokában ott lesznek a lólengés korábbi magyar klasszisai, így Magyar Zoltán, Borkai Zsolt és Guczoghy György; az UTE újdonsült Európa-bajnoka, Berki Krisztián pedig bemutatóval is kirukkol.

"Berki Krisztián Európa-bajnoki címét ünnepelve elérkezett az idő, hogy az UTE tornaszakosztálya méltó körülmények között bemutatkozhasson. A csütörtökön 17 órakor kezdődő gálánk átfogó képet nyújt az egyesületünkben zajló munkáról, a rendezvényen fellépnek szakosztályunk tagjai, az óvodás kortól egészen a felnőtt, nemzetközi szintig. Ugyanakkor tisztelgünk a lólengés korábbi magyar klasszisai, Magyar Zoltán, Borkai Zsolt és Guczoghy György előtt, s díszvendégként köszönthetjük a gyűrűn olimpiai bajnoki címet szerzett Csollány Szilvesztert is" - tájékoztatott az eseményről Juhász Judit, az UTE tornaszakosztályának vezetője.

Forrás: [origo]

"Emlékszem, amikor még kisgyerek voltam, rendeztek tornagálákat Magyarországon, de később ezek elmaradtak. Nagyon örülök, hogy Jutka néni felélesztette a hagyományokat, és bízom benne, hogy más egyesületek is követik majd az UTE példáját. Talán a közeljövőben egy még nagyobb szabású tornagálára is sor kerül Magyarországon. Ami engem illet, három hét pihenő után újra elkezdtem az edzéseket, elszántan készülök a stuttgarti világbajnokságra, de egyelőre főleg erősítek. Így csütörtökön nem a versenygyakorlatomat mutatom be, hanem egy gálaszámmal készülök, ám ígérem, hogy ez is látványos lesz" - árulta el Berki Krisztián.

Az UTE Európa-bajnoka elmondta még, hogy a szeptemberi vb előtt nemzetközi versenyen már nem indul, így a bangkoki Universiadét is kihagyja, a hazai válogatókon és felmérőkön ellenőrzi majd a formáját.