Vágólapra másolva!
A Magyar Marathon Klub és a 3M Hungária Kft. fel akarja állítani a "legtöbb gipsszel fürdőző ember a Balatonban" fantázianevű Guinness-rekordot. A csúcskísérletre július 28-án a balatonfüredi öbölátúszással egy időben kerül sor, 11 órától. 

A szervezők "A peches ember ne menjen a jégre" című sláger alapján jutottak arra a megállapításra, hogy peches ember ne menjen a vízbe, mert tönkremegy a gipsze.

Statisztikák bizonyítják, sokan úgy kezdik a nyarat, a pihenést, hogy eltörik valamelyik végtagjuk, és ezzel oda a szabadság. Mint a két szervezet közös sajtótájékoztatóján kiderült, mindez már a múlt, ezentúl begipszelt kézzel és lábbal is vízbe lehet menni.

Xantus Gábor, a 3M Hungária Kft. üzletág vezetője elmondta, hogy megkeresték a Magyar Marathon Klubot és a Magyar Olimpiai Bizottságot, mert segíteni kívánnak azoknak a sportolóknak, akiknek sérülés miatt gipszbe került kezük, lábuk. A cég a régi, nehéz gipsz helyett ajánlja az új műanyag rögzítőt, amely könnyű és vízben is alkalmazható.

A sajtótájékoztatón jelenlévő Hebbache Szabina olimpiai kerettag hosszútávúszó saját tapasztalatból beszélt az új gipszről: lábán most is ezt a műanyag rögzítést hordja, és már úszik is vele.

Németh Zsolt, a Magyar Marathon Klub elnöke elmondta, hogy eddig a sportolásban és a klub rendezvényein való részvételben is sokakat a sérülés akadályozott meg. Ezentúl az új gipsznek köszönthetően ez már nem, csak az időjárás lehet akadály. A műanyag rögzítéssel lehet mozogni, fürdeni, úszni, ráadásul kényelmes és praktikus. Bízik benne, hogy az új eszközzel hozzá tudnak járulni a sérült élsportolók minél gyorsabb felépüléséhez, valamint a szabadidős sportolók kellemesebb nyaralásához.

Az öbölátúszáshoz kapcsolódó Guinness-rekordkísérletre több időpontban és helyszínen toborozzák majd az érdeklődőket, így július 7-én Balatonalmádiban, július 15-én Balatonfűzfőn, majd július 22-én ismét Balatonalmádiban.

Sebestyén István, a magyarországi rekordok hitelesítője elmondta, hogy ilyen "akcióra" még sehol a világon nem volt példa, úgyhogy a balatoni gipszes fürdőzés nemcsak magyar, hanem világrekord is lesz.