Vágólapra másolva!
Július 12-i térdműtéte után immár újra korcsolyázik Jevgenyij Pljuscsenko, így nincs akadálya annak, hogy a torinói olimpiai bajnok (aki három vb- és öt Eb-aranyat is őriz) a közeljövőben három helyszínen is fellépjen Magyarországon. A Kings on Ice produkció - az orosz klasszis mellett a világhírű hegedűművész Edvin Martonnal - augusztus 28-án, Szombathelyen, 31-én, Debrecenben, szeptember 1-én pedig Budapesten, a Syma-csarnokban lesz látható.

"Bár az óriásplakátok már kint vannak az utcákon, sokan aggódnak, hogy a térdműtéten átesett Pljuscsenko korcsolyázik-e nálunk. Milyen hírek érkeztek felőle?" - kérdeztük a Kings on Ice produkciót menedzselő Dream and Beauty reklámügynökség tulajdonosát, Zentai Györgyöt.

- Mindenkit megnyugtathatok, hogy a Syma csarnokban tavaly már nagy sikert aratott Pljuscsenko idén is eljön hozzánk. A műtét után pihennie kellett, de kedden már korcsolyázott, és készül a három magyarországi fellépésére. S azt is eldöntötte, hogy ősszel a versenyzést is folytatja.

- Ezután is Edvin Marton írja a számára zenét?
- Igen, és már el is készült a kűr zenéje. Annyit elárulhatok, hogy ez egy tangó. Kevesen tudják egyébként, hogy Edvin tavaly azért a zenéért, amellyel Pljuscsenko megnyerte az olimpiát, Emmy-díjat kapott. S most ráhajtunk az újabb Emmy-díjra!

- Milyen lesz az idei Kings on Ice produkció?
- Más, mint a tavalyi. Kevesebben, de látványosabban korcsolyáznak majd, úgy is fogalmazhatok, hogy tartalmasabb lesz az előadás. A nézők között egyébként lehet, hogy itt üdvözölhetjük a topmodell Claudia Schiffert is. A szentpétervári előadáson ott volt, és teljesen elbűvölve azt mondta, hogy még egyszer látni akarja a műsort.

- Pljuscsenko most többet lesz a jégen?
- Tudni kell róla, hogy ha fellép egy jégrevüben, általában csak egyetlen számot vállal. Velünk azonban kivételt tesz, egyrészt Edvin miatt, másrészt azért, mert a Kings on Ice produkció tavaly Budapestről indult, a Syma-csarnok megnyitójára találtuk ki. Az volt az első műsorunk, és a szeptember elsejei lesz az utolsó. Azt, hogy Pljuscsenko mennyit lesz a jégen, nem tudhatjuk, ez nagymértékben függ az egészségi állapotától. Ám a rajongók augusztus 30-án, egy nyilvános edzésen is láthatják a káposztásmegyeri jégcsarnokban, és mindhárom előadás végén lesz dedikálás és autogramosztás.

- Mekkora jégfelületen zajlik majd a műsor?
- Tavaly a Symában négyszáz négyzetméter jeget raktunk le. Most Szombathelyen ötszáz, Debrecenben és Budapesten hatszáz négyzetméter áll majd a közreműködők rendelkezésére. A szombathelyieket egyébként még meg kell győzni, hogy Pljuscsenko valóban korcsolyázik majd náluk, akkor is, ha ott nincs jég. Mi majd viszünk.

- Mennyi nézővel számolnak az egyes helyszíneken?
- Szombathelyen az Aréna Saváriában 2400, Budapesten a Syma csarnokban 4400, Debrecenben a Főnixben 6000 néző foglalhat helyet, és bízunk a telt házban. S bár Pljuscsenko szerintem nagyon népszerű Magyarországon, azért olyan is előfordult már, hogy megkérdezték tőlem, a hegedülő Edvin Marton mellett ő milyen hangszeren játszik...