Vágólapra másolva!
Novak Djokovic három játszmában, nagy csatában legyőzte a címvédő Roger Federert a 2,5 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás férfitenisz-torna döntőjében.

A harmadik helyen kiemelt szerb játékos kezdett jobban 3:0-ra elhúzott, a világelső azonban kiegyenlített, majd 6:5-nél a szettért adogathatott, ám riválisa 40-0-ról visszanyerte elvesztett szerváját és nagy csatában megnyerte a rövidítést.

A folytatásban Federer elképesztő játékkal, kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát és alig több mint félóra alatt kiegyenlített. A harmadik, egyben utolsó felvonásban ismét a szerb teniszező kezdett jobban, azonnal brékelte a címvédőt, 2:0-ra, majd 4:2-re vezetett, ám a bázeli klasszis - nagyszerű játékkal sorozatban három gémet nyert sorozatban és már ő volt előnyben (5:4).

A meccset végül a rövidítés döntötte el, amelyet Djokovic nyert meg és ezzel pályafutása során először sikerült legyőznie Federert. A szerb teniszező ötödik ATP-tornagyőzelmét könyvelhette el egyesben.

Forrás: EPA

Djokovic először tudta legyőzni a svájci zsenit

Djokovic tinédzser korában többször járt Magyarországon: 2004-ben Szolnokon és Budapesten is letette névjegyét, mindkét versenyt remek tenisszel nyerte meg.

Eredmény, döntő:
Djokovic (szerb, 3.) - Federer (svájci, 1.) 7:6 (7-2), 2:6, 7:6 (7-2)