Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchovát bravúrral búcsúztató Szávay Ágnes a párosok között is bejutott a negyeddöntőbe az 1,275 millió dollár összdíjazású New Haven-i keménypályás tornán. A 18 éves magyar kiválóság a cseh Vladimira Uhlirova oldalán egy román, orosz duót vert meg, és a legjobb 8 között az első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber kettőssel találkozik.

A Szávayékra váró zimbabwei, amerikai páros első fordulóbeli sikere egyben azt jelentette, hogy vereséggel tért vissza a pályára a 31 éves Lindsay Davenport, az amerikaiak tavaly visszavonult sztárja, aki júniusban édesanya lett.

A korábbi világelső - aki 51 viadalon, közte három Grand Slam-tornán diadalmaskodott - honfitársa, Lisa Raymond oldalán kapott ki.

Ami az egyest illeti: Szávay eltökélten nyilatkozott az egyesbeli folytatásról. "Az első szettben remekül működött a szervám, és az ejtéseim is bejöttek. Következő ellenfelemtől, az ukrán Aljona Bondarenkótól ugyan kikaptam Wimbledonban, de akkor nem voltam csúcsformában. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül megvernem őt" - mondta a 18 éves tehetség.

A világranglistán 10. Hantuchova ugyanakkor döbbenten nyilatkozott a 41. helyen álló soltvadkerti lány teljesítménye láttán: "Meglepett, hogy milyen színvonalon teniszezik. Mindenben jobb volt nálam, kihasználta a lehetőségeit, bátran küzdött, kiválóan mozgott a pályán, miközben én több könnyű returnt is elrontottam, és kevés első adogatást ütöttem be. Ági teljesen megérdemelten nyert."

Forrás: MTI

A viadal honlapja szerint Szávay magyar idő szerint leghamarabb 18 órakor játszik az nyolcadikként kiemelt Bondarenkóval.

Eredmények, páros, nyolcaddöntő:
Szávay, Uhlirova (magyar, cseh) - Ehritt-Vanc, Rogyionova (román, orosz) 7:5, 6:4
Black, Huber (zimbabwei, amerikai, 1.) - Davenport, Raymond (amerikai) 6:7 (1-7), 6:3, 10-4.