Társoldalunk:

Hegyi Zomilla síkvíz után maratoni távon

2007.08.29. 13:54

A jövő hét végén Győrben a felnőttek mellett az ifjúságiak is a világbajnoki érmekért küzdenek a maratoni kajak-kenu szakágban. Weisz Róbert vezetőedző válogatottjában több olyan fiatal is rajthoz áll, aki a síkvízi ifjúsági világbajnokságon is eredményesen szerepelt.

Kiemelkedő szezont produkált Hegyi Zomilla, aki a racicei vb-n K-1 500 és 1000 méteren, valamint K-2 500-on is győzött.

Zomilla ismét egyesben és párosban versenyez, igaz, ezúttal 22 kilométert kell teljeítenie csapattársaival egyetemben. A síkvízi szakágban Csipes Tamarával, a maratoni távon Dira Zsófiával alkot sikeres párost.

Noha első olvasatban meglepő lehet, hogy valaki a rövid- és a hosszú távon is kiválóan kajakozik, ám Weisz Róbert amondó, a kiváló magyar versenyzők univerzális adottságai mellett erre az ifiknél objektív magyarázat is akad: "Az utánpótlásban a felkészülési időszakban végzett evezéshosszok és a maratoni versenytáv közel azonos távja miatt még kisebb a szakosodás, sok versenyzőnk mindkét szakágban sikeres. Ezzel együtt Hegyi Zomilla kiváló kajakos, miként a síkvízi vb-aranyérem után a hosszú távon is éremért küzdő Devecseri Ádám, Gutyina Kinga és Tóth Dzsenifer is."

Az ifi válogatott felkészítésében Weisz Róbert és a klubedzők mellett három szakági edző: Hubik András (kenu), Mórocz István (női kajak) és Makrai Csaba (férfi kajak) működött közre.

Az ifjúsági mezőny veresenyeit szeptember 8-án (egyes döntők) és 9-én (páros döntők) 8 óra 30 perctől rendezik (rajt és cél a győri Aranypartnál), míg a felnőtt finálékra az utánpótlás futamok után kerül sor a Mosoni-Dunán, illetve a Rábán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK