Vágólapra másolva!
Hadfi Dániel után Mészáros Anett is bronzérmet, s ezzel pekingi kvótát szerzett a Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A paksiak 70 kg-os kiválósága első mérkőzésén kokával verte a kínai Vang Csüant, majd a legjobb 16 között a szenegáli Mendy ellen is diadalmaskodott.

A negyeddöntőben az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes francia Emane azonban megállította őt, így a vigaszágon folytatta szereplését.

Ott a német Böhmöt jukóval, a spanyol Iglesiast pedig vazarival gyűrte le, így jöhetett a bronzmeccs Edith Bosch ellen.

A világ- és Európa-bajnok holland 2005-ben a rotterdami, tavaly pedig a tamperei Eb-n is jobbnak bizonyult a 20 éves magyarnál, aki ezúttal alaposan visszavágott: kokával és vazarival verte riválisát.

Az Eb-harmadik Mészáros ezúttal a magyar dzsúdósport 14. világbajnoki érmét szerezte meg, és kvótája egyben azt jelenti, hogy a hazai szövetség 2000 után ismét küldhet női cselgáncsozót az ötkarikás játékokra.

A pénteken tatamira lépett másik három magyar, Szabó Brigitta (63 kg), ifj. Nagysolymosi Sándor (81) és Rajcsányi Gergő (90) egyformán helyezetlenül zárt. Szombaton Ungvári Miklós (66 kg) és Braun Ákos (73), valamint Perge Ilona (52), és Baczkó Bernadett (57) szerepel.