Vágólapra másolva!
A Lombard BVSC férfiasztalitenisz-csapata a Borussia Düsseldorf világklasszisokkal felálló - s a legrangosabb európai klubtorna végső elsőségére is jó eséllyel pályázó - együttesének bravúros legyőzése (3:2) után szeptember 22-én, szombaton Franciaországban játssza máso-dik mérkőzését a Bajnokok Ligája B csoportjában.

A médiaérdeklődés középpontjába került Jakab János, Pázsy Ferenc, Zwickl Dániel összetételű Lombard BVSC - Aranyosi Péter és Lipovits Gyula edző vezetésével - pénteken utazik a meccs színhelyére, a Párizstól észak-nyugatra fekvő Pontoise-ba, ahol szombat este fél nyolctól áll asztalhoz az AS Pontoise-Cergy alakulata ellen.

A rivális a sorozat első fordulójában - Csiang Peng-lung, Patrick Chila, Peter Franz összetételben - 3:1-es vereséget szenvedett a horvát Vecernji List Zagreb társulatának vendégeként. A vetélytárs első számú játékosa a 31 esztendős, tajvani Csiang Peng-lung, aki jelenleg a világranglista 30. helyén áll - ő 2000-ben 3. is volt a rangsorban -, ám fellépése a Szőnyi útiak ellen valószínűtlen, tekintve, hogy Kínában jelenleg is zajlik, s vasárnapig tart a sportág Ázsia-bajnoksága.

Forrás: MTI

Pázsy Ferenc, Zwickl Dániel és Nagy Krisztián

A házigazdák másik két klasszisa ugyancsak a nemzetközi elit tagja hosszú évek óta: a francia Patrick Chila (38) a lajstrom 51. helyezettje, míg a német Peter Franz (36) ugyanott a 62. a keret további tagja a veterán kínai Li Jian-min és a francia Dany Lo.

Az esélyek a kétségkívül kedvező, "tajvani" fordulat dacára sem a magyar bajnok mellett szólnak, a Düsseldorffal szembeni bombameglepetés óta azonban aligha érdemes papírformáról beszélni.