Vágólapra másolva!
A bakui birkózó-világbajnokságon a szabadfogásban induló, 96 kilogrammos Kiss Gergely és a nehézsúlyú Aubéli Ottó is kiesett, így a férfi versenyzőink öt kvótát szereztek a jövő évi pekingi olimpiára.

Azt már a sorsolás után sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolga az ötödik napon szőnyegre lépő magyar birkózóknak, hiszen Kiss Gergely 96 kilogrammban a fehérorosz, Ruszlan Sejkovval kezdett, aki két menetben legyőzte az Egyesült Államokat is megjárt birkózónkat.

Sejkov az első két percben háromszor ment lábra, és mindhárom alkalommal mögé is került az orosházi birkózónak. A fehérorosz versenyző a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, így Kiss kiesett a világbajnokságon.

Aubéli Ottó a nehézsúlyúak között elsőként lépett szőnyegre a grúz Modzamansvili ellen. A hatalmas térdvédővel felálló váci versenyzőn az első etapban egyáltalán nem látszott, hogy részleges térdszalag-szakadással utazott Bakuba. 0:0-val zárult a két perc és jöhetett az összekapaszkodás, ahol a grúz volt a kedvezményezett, meg is szerezve ezzel egy pontját.

A második menetben, aztán Modzamansvili, nagy fölénnyel nyert, ám mivel később kikapott, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózónk nem folytathatta tovább a küzdelmeket.

A hatodik napon női uralom lesz Bakuban, hiszen mindhárom súlycsoportban hölgyek viaskodnak egymással. Az 51 kilogrammban Barka Emese, 55 kg Szabó Emese és az 59 kilósok között Godó Kitti érdekelt magyar részről.