Vágólapra másolva!
A hatodik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert az argentin Maria Emilia Salerni ellen, és bejutott az elődöntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi kemény pályás nőitenisz-tornán.

A világranglistán 23. Szávay és a 113. helyen álló vetélytársa 2:2-ig fej fej mellett haladt, majd a Vasas 18 éves kiválósága kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 28 perc alatt 6:2-re hozta az első szettet.

A folytatásban a soltvadkerti tehetség elvesztette a szerváját, ám rögtön visszanyerte, majd 2:2-nél ismét "odaadta" a dél-amerikainak. Riválisa el is jutott 4:2-ig, ám ott megállt a tudománya, és az öt ászt bemutató magyar sorozatban négy gémet nyerve diadalmaskodott.

Mint később kiderült, Szávay a hazai kedvenc Peng Suajjal találkozik az elődöntőben. A 18 esztendős magyar kiválóság és a világranglistán jelenleg 49. riválisa - aki a volt világelső francia Amélie Mauresmót búcsúztatta a legjobb nyolc között - eddig kétszer találkozott egymással, még 2004-ben mindkét találkozójukat az ázsiai játékos nyerte.

Az elődöntőket magyar idő szerint 9.15, illetve 13 órától közvetíti az Eurosport és az Eurosport2 csatorna.

Eredmények, negyeddöntő:
Szávay Ágnes (6.) - Salerni (argentin) 6:2, 6:4
Davenport (amerikai) - Gyementyjeva (orosz, 4.) 7:6 (7-1), 6:1
Peng (kínai) - Mauresmo (francia, 3.) 4:6, 6:4, 6:2
Jankovic (szerb, 2.) - Morigami (japán) 6:3, 7:5

Az elődöntő párosítása:
Szávay - Peng
Jankovic - Davenport.