Vágólapra másolva!
Mindhárom magyar női versenyző elvesztette első mérkőzését a bakui birkózó-világbajnokságon, s mivel legyőzőik nem jutottak be a döntőbe, mindannyian kiestek.

A szombati programból egyedül az 55 kilós súlycsoport szerepel az olimpián, így csak ebben a kategóriában lehetett kvótát szerezni.

Szabó Emese az ukrán Tetyjana Lazarevával találkozott a nyolcaddöntőbe jutásért, de mérkőzésük igen rövidre sikerült. Noha a magyar birkózó szerzett előnyt kitolásból, riválisa lábra támadást követően mögékerülésből egyenlített. Ezt követően az ukrán megismételte előző sikeres akcióját, amelyet ezúttal továbbvitt és tusgyőzelmet aratott. Lazareva az elődöntőben vereséget szenvedett, így Szabó nem szerzett ötkarikás kvótát.

A magyarok közül az 51 kg-os Barka Emese szerepelt a legjobban, ugyanis egyedül neki sikerült menetet nyernie. A nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen egy mögékerülés után megpörgette a francia Anne-Catherine Deluntsch-t, így a nyitó felvonás az övé lett, noha riválisának is volt két kisebb pontértékű akciója (4-2). A folytatásban azonban már Deluntsch dominált: előbb kitolással és mögékerülésekkel (1-3), majd egy sikeres lábra irányuló támadása után bemutatott billentéssel (0-5) megnyerte a következő két menetet és egyben a mérkőzést. Mivel a francia versenyző kikapott a következő körben, így Barka számára befejeződött a vb.

Az 59 kilós Godó Kitti a lengyel Agata Pietrzykkel küzdött meg a 16 közé jutásért. Az első menet akciómentesen telt el, az összekapaszkodáskor Godó volt kedvezményezett, mégsem sikerült pontot szereznie, így riválisa nyerte ezt a két percet (0-1). A folytatásban mögékerülésből került előnybe a lengyel, Godó ugyanígy egyenlített, de Pietrzyk következő sikeres támadásakor nemcsak egy pontot szerzett, ugyanis földrevitel után billentést mutatott be, ezzel eldöntve a találkozót (1-4). Pietrzyk vereséggel folytatta szereplését, ezzel Godó is búcsúzott.

A vasárnapi három súlycsoportból abban a kettőben lesz magyar induló - Sastin Marianna (63 kg) és Soós Rita (73) személyében -, amelyek az ötkarikás programban is szerepelnek.