Vágólapra másolva!
Vasárnapi, pekingi tornagyőzelme után a női teniszezők világranglistájának 20. helyére előrelépett Szávay Ágnes úgy érzi, nincs nála boldogabb ember az egész galaxisban.

"Milliószor köszönöm mindenkinek, aki szorított értem mind a képernyők előtt, mind pedig a helyszínen. Egyszerűen most tényleg nem találok szavakat.... Elmondhatatlanul boldog vagyok!!! - fogalmazott internetes naplójában a 18 éves magyar kiválóság. "Ez a győzelem felülmúlta az álmaimat. Emlékszem, amikor a juniorok között győztem a Roland Garroson, úgy éreztem, hogy nincs nálam boldogabb ember a világon. Hát most úgy érzem, hogy az egész galaxisban sincs. Az edzőm szerint életem eddigi legjobb játékával nyertem. Megpróbáltam nem az eredményre figyelni, hanem mindig csak a következő pontra koncentrálni. Meccslabdánál arra gondoltam, hogy nem szabad így befejezni, ennél többre vagyok képes... A második szervára ütött ász nagyon belehozott a játék ritmusába."

Szávay bevallása szerint kicsit elfáradt a maratoni, közel háromórás meccstől, de mint mondta, a diadal mindent megért. "Életem eddigi legnagyobb sikerét arattam. Üzenem mindenkinek, hogy nincs lehetetlen és vesztett meccs, mindig fel lehet és kell állni!" - lelkendezett.

A magyar játékos a kínai főváros tornájának fináléjában, a világranglistán harmadik szerb Jelena Jankovic ellen nyert, meccslabdát hárítva 6:7 (7-9), 7:5, 6:2-re.

A világ jelentős hírügynökségei egyformán nagy terjedelemben számoltak be a bravúrról. "Hol áll meg Szávay Ágnes?" - tette fel a kérdést a francia AFP, kiemelve, hogy az idény eleji 207. helyről indulva a magyar lány már az első húszban van a világranglistán. Hangsúlyozta, hogy Jankovic legyőzésével Szávay már a harmadik top 10-es játékost múlta felül, korábban a szlovák Daniela Hantuchovát verte New Havenben, majd az orosz Nagyja Petrovát a US Openen, miközben első Grand Slam-negyeddöntője felé menetelt. "Nem rossz teljesítmény egy olyan játékostól, aki ilyen színvonalú mérkőzéseken a májusi Roland Garros előtt nem szerepelt" - fogalmazott az AFP.

A francia hírügynökség mellett a brit Reuters és az osztrák APA is kiemelte a vasárnapi összecsapásról szóló beszámolójában, hogy vert helyzetből állt fel - Jankovicnak a második szettben, 5:1-nél mérkőzéslabdája is volt -, és kisebb csodát végrehajtva nyert Szávay, aki idén valósággal berobbant a nemzetközi tenisz vérkeringésébe. Az APA úgy fogalmazott: a magyar "huszárvágással diadalmaskodott" Pekingben, és a 2007-es esztendő egyik nagy felfedezettjévé lépett elő.