Vágólapra másolva!
A stuttgarti országúti kerékpár-világbajnokság egyéni időfutamában ezüstérmes Bodrogi László akkor is a hét sportsztoriját szolgáltatta volna, ha időközben nem derül ki, hogy francia állampolgárságért kíván folyamodni, ezzel azonban a továbbra is bukdácsoló ferencvárosi futballcsapat, de még a Barcelona-mezben mesterhármast elérő Thierry Henry sem vehette fel a versenyet a 30 esztendős magyar kerekessel.

Nem, nem és nem. Nem tud nyerni a Ferencváros az NB II-ben. E megállapítás persze nem teljesen igaz, hiszen a zöld-fehérek két alkalommal már begyűjtötték a három pontot a másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában, ám utóbb mintha a döntetlen lenne a kedvenc eredményük.

Csank János csapata mindössze 10. a másodosztályban, és vasárnap még semleges helyszínen (tehát "nem idegenben") sem tudta legyőzni a Bőcsöt. Pedig Edouard Ndjodo jól játszott, két gólt is szerzett, végül azonban 3-3 lett a meccs vége, ráadásul a duplázó fradistát kiállították.

Amikor két éve az NB II-be száműzték az FTC-t, akkor - talán az újdonság ereje, talán a nagyarányú győzelmek reménye miatt - többen jártak a zöld-fehérek meccseire, mint bármely első osztályú rangadóra, míg a - biztonsági okok miatt ezúttal - Diósgyőrben rendezett bajnokin mindössze 2000 néző volt. A Fradi tehát már a szurkolók számára sem igazán vonzó (igaz, a televízióban rendre műsorra tűzik a fővárosi csapat meccseit), kérdés azonban, hogy az angol befektetők számára az lesz-e.

Csank János az utolsó szalmaszálba kapaszkodna:


Ahogy a szurkolók maguk közt mondják, "ha McCabe nem jön, mindennek vége". Nos, ez októberben kiderül (akkor jár le ugyanis a sokadik tenderkiírás határideje), a Sheffield United és a a Scarborough Property Holdings tulajdonosának érdeklődése mindenesetre komolynak tűnik, az ingatlanmágnás Kevin McCabe futballhoz értő szakembereivel pedig egyértelműen azt a célt tűzné ki, hogy az FTC - mint a legtöbbszörös magyar bajnokcsapat - visszanyerje régi hírnevét.

A múlt hétre visszaemlékezvén, a teljesség kedvéért említsük meg, hogy a Magyar Kupában még versenyben van a Ferencváros, ráadásul papíron erősebb ellenfelet ejtettek ki Lipcsei Péterék az előző szerdán, a Felcsút ugyanis - amelynek időközben Orbán Viktor lett az elnöke - harmadik a Nyugati csoportban. A következő körben a Kaposvár vár a zöld-fehérekre, s a tét már a nyolc közé jutás lesz az élvonalbeli gárda ellen.