Vágólapra másolva!
Kedd este a Körcsarnokban telt házas, fergeteges gálával búcsúztatták a versenyzői pályafutását idén 38 évesen befejező Bátorfi Csillát. A kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszező az este során megkapta a Magyar Olimpia Bizottság érdemérmét.

A Körcsarnokban kedden este fél 6-kor kezdődött meg a gála, de Bátorfi Csilla már két órával a kezdés előtt megjelent a teremben. Tóth Krisztinával melegített be, akivel párosban két Eb-aranyat (1994 - Birmingham; 2000 - Bréma) és egy vb-bronzot (1995 - Tiencsin) nyert, a sydneyi olimpián pedig a negyedik helyen végzett. Bátorfi a rövid átmozgatás után a magyar sajtó rendelkezésére állt.

- Mikor játszotta az utolsó tétmeccsét?
- Még április végén a Bundesligában, a Langweid együttesével a Kroppach ellen. Nyertem, a csapatunk is győzött, de az már korábban eldőlt, hogy első helyen zárjuk a bajnokságot.

- Ha mérleget készít a pályafutásáról, mit tart a legnagyobb pozitívumnak?
- Azt, hogy ilyen hosszú időn át magas szinten tudtam játszani.

- Melyek a legszebb emlékei?
- Ha pályafutásomból a csúcspontokat keresem, akkor két versenyt emelnék ki feltétlenül: az 1986-os prágai Eb-t és a 2000-es olimpiát. Prágában 17 évesen tudtam egyéni Európa-bajnokságot nyerni. S a sydneyi olimpia is csodálatos volt, azzal együtt, hogy Tóth Krisztivel két ponttal maradtunk le a bronzéremről.

- Bármilyen hiányérzet maradt önben?
- Azt hiszem, minden sportolónak az a nagy álma, hogy olimpiai és világbajnok legyen, ám az asztaliteniszben ezt a kínai hegemónia miatt nehéz megvalósítani. Éppen ezért nincs is bennem keserűség, hogy mint az európai lányoknak, úgy nekem sem sikerült.

- Párosban több társa is volt. Kikhez kötik a legkellemesebb emlékek?
- Mindenkivel szerettem együtt játszani, így inkább úgy válaszolok, hogy a legfrissebb emlékek Tóth Krisztihez fűződnek, és vele voltam együtt a leghosszabb ideig.

- Jelenleg az olasz válogatott mellett edzősködik. Meddig szól a szerződése?
- Kétéves megállapodást kötöttünk, s hogy utána mit hoz a jövő, még nem tudom.