Vágólapra másolva!
Mint ahogy arra számítani leheteni, Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakos nem élt Fábiánné Rozsnyói Katalin felajánlásával, és hétfőn reggel nem jelent meg a tatai edzőtáborban, hogy újra korábbi trénere irányítása alatt készüljön a pekingi olimpiára. Stábunknak a mesteredző azt mondta, ezzel lezárta az ügyet, és megszólalt az egykori sikerpáros, Kovács Katalin is, aki előtt a történtek ellenére nyitva áll a lehetőség, hogy újra egy hajóba üljön Janiccsal.  

"Megtettem, amit lehetett, ennél többet nem tudok" - nyilatkozta Fábiánné Rozsnyói Katalin, miután a megadott időpontban hiába várták Janics Natasát Tatán.

A tréner még áprilisban veszett össze tanítványával, Janics azóta Szegeden készül, és úgy tűnik, ez most már így is marad az olimpiáig.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vAsJLzAdURF1TE2k


"Nem akarok több álmatlan éjszakát, lezártnak tekintem az ügyet. Még egy gesztust nem fogok tenni, így is felülmúltam magamat" - mondta a korábban zsinórban hatszor az ország legjobb edzőjnek választott szakember, aki májusban egyszer már adott egy ultimátott Janicsnak, a kétszeres olimpiai bajnok azonban akkor sem tért vissza a csapatába.

Fábiánnét korábban többször bírálták a versenyzőivel való bánásmódja miatt, ő azonban nem hibáztatja magát a kialakult helyzetért, sőt. "Úgy kell, hogy fogalmazzak: én vagyok a nemzeti kincs, mert én mindig odaállok, és megpróbálok mindent helyesen megoldani" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy mit szólna hozzá, ha Kovács Katalin mégis Janicsot választaná páros partnenének, a mesteredző annyit mondott: az az ő dolga. Fábinné ugyanakkor szkeptikus az egykori álomduóval kapcsolatban: "Azt felejtik el, hogy elmúlt négy év" - utalt arra a korábbi nyilatkozatára, hogy a Kovács, Janics páros alkalmasint már nem tudná megközelíteni athéni formáját.

A huszonháromszoros világbajnok Kovács a jövőről egyelőre nem beszélt, szavain azonban szintén az érzőzött, hogy nem feltétlenül forszírozza a Janiccsal való további együttműködést. "Nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, saját magammal foglalkoztam. Tudom, hogy mit szeretnék elérni, és ehhez milyen háttér kell. Nem gondolkoztam Natasa fejével, és nem is szeretnék. Azt gondolom, hogy az jelenléte nem befolyásolja a további felkészülésemet."