Vágólapra másolva!
Akárcsak tavaly, úgy idén is Gödöllő ad otthont az országos vívóbajnokságnak, amelyen a csütörtöki helyzet szerint a válogatottak többsége pástra lép.

A péntektől vasárnapig tartó esemény felvezető sajtótájékoztatóján Nemcsik Zsolt olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, csapatban világbajnok kardozó többek között azt mondta, az év végi ob-kon hagyományosan jó hangulatú versenyek zajlanak, s ezeken mindig jó lehetőség nyílik a következő hónapok feladataira történő ráhangolódásra.

A nevezések alapján 38 klub 498 vívója csatázik majd az érmekért és a helyezésekért, a válogatottak közül a kardozó Lengyel Balázs, Csaba Edina és Varga Dóra nem szerepel. Előbbi kettő felépülőben van betegségéből, illetve sérüléséből, így ők a jövő év elején már valószínűleg bekapcsolódnak a versenyek sorozatába, míg utóbbi az Egyesült Államokban tanul.

Pénteken az egyéni versenyekkel kezdődik az ob, majd szombaton ugyanezeknek a 16-os tábláin zajlanak a küzdelmek. A döntőket szombaton rendezik (női tőr 11 ó, férfi párbajtőr 11.40, női kard 14.30, férfi tőr 14.45, női párbajtőr 17.30, férfi kard 17.55).

Vasárnap a csapatversenyeket bonyolítják le, a döntők 13 órától zajlanak, az utolsó finálé 17 órakor lesz. Az asszókat három helyszínen, a Szent István Egyetem sportcsarnokában, a Hajós Alfréd Általános Iskola sportcsarnokában és a Premontrei Szent Norbert Gimnázium sportcsarnokában rendezik.

A sajtótájékoztatón ott volt Rejtő Ildikó, aki hamarosan csatlakozik a nemzet sportolóinak 12 fős társaságához. A korábbi kiváló tőröző elmondta, halláskárosultként versenyzett, emiatt a sportolói pályafutása befejezése után nem tudott igazán komoly szerepet vállalni, de a sportágtól sohasem szakadt el, az Újpesti Dózsában és a Bp. Honvédban is tevékenykedett, s veteránversenyeken is rendszeresen elindult.

"Valószínűleg annak szól az elismerés, hogy az életem a vívásról szól" - tette hozzá.