Vágólapra másolva!
Belefáradt a versenyzésbe ezért visszavonul Kajsa Bergqvist, a svédek világbajnok magasugrónője.

A 31 éves sztár erről szóló közleményében leszögezte, hogy egészségileg és erőnlétileg jó állapotban van, ám pszichésen már nem tud vállalni egy újabb szezont.

"Nem érzem, hogy százszázalékosan tudnám tovább csinálni a felkészülést, így pedig nincs értelme folytatni. Eredetileg úgy terveztem, hogy a pekingi olimpián még elindulok, ám nem érzem magamban a szükséges motivációt" - indokolt a kiváló atléta, aki szilveszterkor ment férjhez.

Bergqvist a női magasugrás elmúlt időszakának meghatározó alakja volt, első komoly sikerét 2000-ben érte el, amikor megnyerte a fedettpályás Európa-bajnokságot, majd a sydneyi olimpián bronzérmes lett.

Forrás: EPA

Ezt követően a 2001-ben és a 2003-ban a fedett világbajnokságokon arany-, míg a szabadtéri vb-ken bronzérmet szerzett, a 2002-es szabadtéri Eb-n pedig szintén győzött. 2004-ben az athéni játékokon ugyan sérülés miatt nem indulhatott, ám egy évre rá, pályafutása legnagyobb sikerét aratva, megnyerte Helsinkiben a szabadtéri vb-t.

A 2006-ban Eb-bronzérmes klasszis, aki 2,08 méterrel tartja a fedettpályás világrekordot, tavaly sérülések miatt gyengébben szerepelt a vártnál, s az oszakai vb-n a csalódást jelentő hetedik pozícióban zárt.