Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes az esélyesek sorában az előkelő 12. helyet foglalja el a William Hill világhírű fogadóiroda azon listáján, amely a jövő hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének lehetséges győzteseit veszi számba. Az ügynökség 33 az 1-hez adja a világranglista 20. helyén álló magyar játékos győzelmi esélyeit. A fogadóiroda szerint a fő favorit a világelső belga Justine Henin (11:8).

A női egyes indulóinak győzelmi esélyei a William Hillnél:
1. Justine Henin (belga) 11:8
2. Serena Williams (amerikai) 5:1
3. Marija Sarapova (orosz) 11:2
4. Venus Williams (amerikai) 10:1
5. Jelana Jankovic (szerb) és Ana Ivanovic (szerb) 12:1
7. Nicole Vaidisova (cseh), Lindsay Davenport (amerikai) és Amélie Mauresmo (francia) 14:1
10. Szvetlana Kuznyecova (orosz) 20:1
11. Anna Csakvetadze (orosz) 25:1
12. Szávay Ágnes 33:1

Szávay Ágnes egyébként már két napja megérkezett Melbourne-be. "A pálya teljesen új borítást kapott, és rendkívül szokatlan: nagyon lassú, szinte a salakos felülethez hasonlítható ebből a szempontból" - mondta a világranglistán huszadik magyar teniszező. "Már kipróbáltam, és szerencsémre még van időm hozzászokni. A felület szemcsés, a labda pedig néhány gém alatt felbolyhosodik."

A 19. születésnapját másfél hete ünneplő magyar játékos hozzátette, kiemeltként naponta akár két órát is tréningezhet a GS-torna színhelyén, ez a lehetőség a nem rangsorolt teniszezőknél egy órára korlátozódik.

"Kitűnően érzem magam, az idő remek, szikrázóan süt a nap. A meteorológusok szerint a közeli napokban akár negyven fok feletti hőség várható" - fogalmazott a magyar kiválóság, aki a legrosszabb esetben is a huszadik kiemelt lesz az Australian Openen.