Vágólapra másolva!
Bár az Index értesülése alapján több orgánum is kész tényként tálalta, hogy Kovács Ágnes a visszavonulását jelenti be szerda délutáni sajtótájékoztatóján, az olimpiai bajnok úszó hiteltelennek nevezte az információt, további kommentárt azonban nem fűzött hozzá.

A novemberben doppingvétséggel megvádolt, ám később a hazai és a nemzetközi szövetség által is felmentett Kovács kedden jelezte a média képviselőinek, szerdán fél egykor fontos bejelentésre készül. A sajtótájékoztató témájáról ennél többet azóta sem volt hajlandó elárulni, noha a tegnapi hírműsorok és a mai lapok szinte biztosra veszik, hogy a sportoló visszavonulásának tényét közli majd az újságírókkal.

Az úszövetségben sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták az értesülést, Kovács pedig annyit mondott, értetletlenül áll a megjelentek előtt, s nem hitelesek az Index információ. "Szerdán fél egykor minden kiderül" - ígérte.

Kovács Ágnes pályafutása során egy olimpiai, két világbajnoki és hét Európa-bajnoki aranyérmet nyert mellúszásban, a pekingi lenne a negyedik olimpiája, ahol a 4x100 méteres vegyes váltó tagjaként számít rá Kiss László szövetségi kapitány.

Kovács korábban többször is kijelentette, ott akar lenni Pekingben, ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy a tavaly decemberi, hazai rendezésű rövid pályás Eb - amelyen egy negyedik és egy ötödik helyezést ért el - még az ötkarikás játékoknál is fontosabb számára.

A honlapján mindenesetre jelenleg is ez olvasható: "Célja, hogy minél több versenyen vegyen részt, és szeretne szerepelni a pekingi olimpián is."