Vágólapra másolva!
Mindkét exvilágbajnok, Felix Trinidad és Roy Jones Junior is arra számít, hogy ő nyeri meg, ráadásul kiütéssel a ringcsatát, amelyet magyar idő szerint vasárnap hajnalban vív egymással a profi boksz két élő legendája New Yorkban.

A Madison Square Garden "ütős termében" rendezendő összecsapás előtti sajtótájékoztatón a 36 éves Puerto Ricó-i Trinidad azt mondta, számára a kérdés csupán az, hogy az első vagy csak az utolsó, 12. menetben végez riválisával, míg a 39 esztendős amerikai Jones "pontosan" megjósolta, hogy a 4. negyedben születik meg a KO-sikere.

Trinidad, aki bő kétéves szünet után tér vissza a szorítóba, eddigi 44 meccséből csak kettőt veszített el, s győzelmei közül 35-öt kiütéssel szerzett, míg Jones, aki középsúlytól egészen nehézsúlyig menetelve még a királykategóriában is világbajnok tudott lenni, 51 győztes (benne 38 KO) mérkőzést és 4 vereséget számlál.

Korábban a felek sosem találkoztak a kötelek között, mérkőzésüket a nagyközép- és a félnehézsúly közötti, úgynevezett köztes - 77 kg-os - kategóriában rendezik meg. Hogy mennyiért, arról nincs hivatalos adat, bár Trinidad gázsiját legkevesebb 7 millió dollárra becsülik.

Trinidad edzője, egyben édesapja egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a hat hónapig tartó felkészülés eredményeképpen fia élete csúcsformájában van.