Vágólapra másolva!
Kisebb problémák miatt több mint 40 perc csúszással szállhatott csak vízbe Ifj. Schirilla György Gödnél, idei Duna-átúszó sorozatának záróállomásán, kísérlete ezzel együtt sikeres volt.

A gondot az okozta, hogy a biztosításra felkért búvárcsapat nem érkezett meg a helyszínre, nélkülük pedig a helyi rendőrség nem adott engedélyt az úszásra.

"Ilyen még soha nem történt velem, majdnem meghiúsult az úszásom. Szerencsére Újpestről sikerült búvárokat hívnunk, a nézők pedig kitartottak" - mondta Schirilla, aki ezúttal hat percig tempózott az egy Celsius fokos folyóban. "Kicsit elszámítottam a távolságot a vízben, ezért sikerült a szokásosnál hosszabbra a mai próba, de egyébként nem volt gond."

Gödön már 13 órától zenés programokkal szórakoztatták az érdeklődőket, a délután további részében pedig közönségtalálkozóra is sor kerül.

Az idei sorozat első próbatétele három hete Vácott, a második múlt szombaton Kalocsánál volt. A két kísérlet között Schirilla nem úszhatott a Dunában, mert Moszkvában, a helyi rozmárklub meghívásának tett eleget és az egyesület tagjaival "lubickolt" az orosz fővárostól néhány kilométerre fekvő tóban.

Forrás: MTI

Most nem volt olyan hideg a víz, mint január 5-én Vácott

Schirilla elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.