Vágólapra másolva!
A női asztaliteniszezők ETTU-kupa-elődöntőjének első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett a Statisztika PSC orosz ellenfelével szemben. A nemzetközi kupákban állva maradt egyetlen magyar együttes hosszú utazás után lépett asztalhoz a Dalenergoproekt otthonában, ahol sajnos nem járt sikerrel.

Az oroszok két kulcsembere a női párosban Európa-bajnokságot nyert védekező duó volt, akik éppen a Tóth-Póta kettőssel szemben nyerték EB-aranyukat. A belorusz Viktoria Pavlovich először Fazekas Mária ellen nyert három szoros szettben, majd a meccs végén Póta ellen tette fel az i-re pontot.

A Statisztika legjobbja, Póta az orosz védőt, Ganinát sem tudta legyőzni, öt játszmában kikapott, így a harmadik helyen játszó Li Bin értékes ötszettes sikere csak a szépségtapaszt jelentette a mieink számára.

Az elődöntő visszavágóját hétfőn szintén Vlagyivosztokban játsszák, egyértelmű hazai esélyekkel.

Mindeközben a női Bajnokok Ligájának német házi rangadóján a Kroppach nagy lépést tett a fináléba jutás felé, hiszen idegenben tudott 3-1-re nyerni úgy, hogy ebben nagy része volt Tóth Krisztinának, aki a horvát válogatott Paovic elleni csatát hozta 3:1-re. A visszavágót február 8-án rendezik.

Eredmények, női ETTU-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Dalenergoprojekt Vlagyivosztok (orosz) - Statisztika PSC 3-1
Viktoria Pavlovics - Fazekas Mária 3:0 (9, 13, 9)
Szvetlana Ganyina - Póta Georgina 3:2 (6, 8, -5, -10, 4)
Szvetlana Krekina - Li Bin 2:3 (7, -7, 4, -7, -9)
Pavlovics - Póta 3:1 (-4, 8, 8, 8)

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
TV Busenbach (német) - FSV Kroppach (német) 1-3
Shan Xiao Na - Wu Jiaduo 3:1
Elke Wosik - Zhu Hong 0:3
Sandra Paovic - Tóth Krisztina 1:3 (-11, -8, 10, -11)
Shan - Zhu 0:3

MF Heerlen (holland) - Sterilgarda Castelgoffredo (olasz) 3-2