Vágólapra másolva!
Miután női teniszezőink a Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában pénteken 2-1-re kikaptak a svájciaktól, nem jutottak be a legjobb négy közé, és szombaton 15 órakor a bolgárokkal játszanak az 5. helyért a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban.

A B csoportban péntek éjszakába nyúlt Magyarország-Svájc találkozón először Arn Gréta 7:5, 7:5-re legyőzte Stephanie Voegelét, utána azonban Szávay Ágnes 6:4, 3:6, 6:1-re kikapott a világranglista 14. helyén álló Patty Schnydertől, majd a sorsdöntő páros találkozón a Szávay, Arn kettős is vesztett, 6:3, 1:6, 6:3-ra alulmaradt a Schnyder, Gagliardi egységgel szemben.

"Ági az egyéni meccsén a döntő játszma elején elvette Schnyder adogatást, ám utána azonnal elvesztette a sajátját, ekkor már nem jöttek be úgy a szervái, mint a második szettben. Hasonlóan alakult a páros is, mert a döntő játszma elején megint sikerült elnyernünk az ellenfél adogatását, és a következő játékban 40-0-s vezetésünkkor nagy esélyünk volt arra, hogy elhúzzunk 2-0-ra. Sajnos nem így történt, és az ember utólag már csak okoskodik, de valószínűleg lelkileg rengeteget jelentett volna, ha ezeket a kritikus gémeket megnyerjük. Párosban 1-1 után a svájciak kevesebbet, hibáztak, ezért nyerhettek. Mindazonáltal tudni kell, hogy ez egy nagyon erős svájci kettős volt. Gagliardinak párosban egészen kiváló eredményei vannak. Tudtuk, hogy a svájciak ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de szerettünk volna meglepetést okozni. Ám a nagyobb rutin diadalmaskodott" - elemzett találkozó utáni sajtótájékoztatón Machán Róbert szövetségi kapitány.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=d9VbSEc7RpwpAV0C


"A Schnyder elleni meccsem előtt tudtam, nagyon nagy sanszunk van arra, hogy legyőzzük a svájciakat, és éppen ezért sajnos görcsösen teniszeztem. Képtelen voltam olyan lazán játszani, mint csütörtökön a britek ellen, pedig azon a meccsen az ellenfél 1-0-s vezetésénél léptem pályára. Most máshogy alakultak a dolgok, és a döntő szettben ráadásul "beállt" a derekam, aminek következtében a szervám darabokra hullott... S bár az orvos és a masszőr kezelésbe vett, a párosban mégis bizonytalanul kezdtem a játékot, mert nem tudtam, valójában milyen állapotban vannak az izmaim. De lelki okai is lehettek annak, hogy az első szettben nem játszottam jól, ezt el is vesztettük. A másodikban már sikerült felpörgetnem magam, átestem egy holtponton, és úgy voltam vele, nem érdekel, mi fáj, mindent beleadtam. Mint ahogy Gréta is mindent megtett, és kevésen múlt, hogy végül nem tudtunk nyerni. A döntő szett elején úgy éreztem, hogy a svájciak már maguk alatt vannak, s ha a második gém másképpen alakul, akkor élhettünk volna az esélyünkkel" - mondta el Szávay Ágnes.

A Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában a feljutásért szombaton Szerbia Hollandiával 10 órakor, Svédország Svájccal 15 órakor játszik. Az 5. helyért a magyar-bolgár találkozó ugyancsak 15 órakor kezdődik. A bolgárok első számú játékosa a világranglista 75. helyén álló Tsvetana Pironkova.

A Syma Sport- és Rendezvényközpontban a diákok és a nyugdíjasok belépőjegy vásárlása nélkül tekinthetik meg a szombati találkozókat is.