Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt Sybille Bammer már az első fordulóban kiesett a 600 ezer dollár összdíjazású antwerpeni női tenisztorán. Az osztrák játékost az orosz Jaroszlava Svedova búcsúztatta három játszmában. Szávay Ágnes kedden a görög Eleni Daniilidu ellen mutatkozik be.

"Szerencsésen megérkeztünk Antwerpenbe, a következő verseny helyszínére. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült döntőt játszanom Párizsban. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a mai napon, hogy győzzek, de sajnos Anna jobb volt nálam. Köszönöm mindenkinek aki kijött ma a stadionba szurkolni és köszönöm nektek is, akik a tévé vagy a számítógép előtt szurkoltatok nekem" - írta honlapjának blogjában Szávay Ágnes, aki vasárnap három szettben kapott ki az orosz Anna Csakvetadzétól

A magyar teniszezőt a hatodik helyen emelték ki Antwerpenben első, keddi ellenfele a görög Eleni Daniilidu lesz

A két teniszező eddig kétszer játszott egymással: tavaly New Havenben Szávay nyert (4:6, 6:, 7:5), Szöulban pedig a magyar 4:6, 7:5-nél, a döntő játszma előtt sérülés miatt feladta a meccset.

Amennyiben Szávay nyer, úgy a második fordulóban az ukrán Kateryna Bondarenko következhet (amennyiben túljut selejtezőből érkező riválisán, míg a negyeddöntőben a belga Justine Henin lehet az ellenfél.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Svedova (orosz) - Bammer (osztrák) 6:0, 3:6, 6:2
Knapp (olasz) - Dechy (francia) 7:6, 6:4
Li (kínai) - Lihovceva (orosz) 6:1, 6:1
Wickmayer (belga) - Peng (kínai) 6:0, 6:4

Szávay indul Indiában is
Március 3-9-e között az indiai Bangalore Openre utazik Szávay Ágnes. A világranglista 18. helyén álló magyar megerősítette a szervezőknek, hogy ott lesz a 60 ezer dollár összedíjazűsú viadalon.
"Nagyon izgatott vagyok, hogy Indiában játszhatok. Akik már jártak ott, gyönyörű képet festettek róla, így aztán mindig is álmom volt, hogy egyszer én is odautazzak" - nyilatkozta Szávay.