Vágólapra másolva!
Jeremy Wariner, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka második helyen végzett 200 méteren a sydneyi szabadtéri atlétikai versenyen. A nemzetközi viadalon az amerikai sztárt a hazai Daniel Batman utasította maga mögé: Wariner 20.93 mp-es idővel ért célba, míg Batman 20.81-gyel.

"A helyezésem nem igazán foglalkoztat, az olimpia még nagyon messze van, ez a verseny pedig csak egy állomása volt a felkészülésemnek" - nyilatkozta Wariner" - "Most az volt a legfontosabb, hogy kiderüljön, hol állok jelenleg."

A 25 éves sprinter csütörtökön, Melbourne-ben már igazi számában rajtol.

A mostani versenyen a 100 m világcsúcstartója, a jamaicai Asafa Powell is rajthoz állt volna, ám a hét elején otthonában kisebb balesetet szenvedett, ezért visszalépett. Melbourne-ben ugyanakkor valószínűleg ő is indul.

* * *

Az etióp Kenenisa Bekele megdöntötte a 2 mérföldes táv világcsúcsát a birminghami fedett pályás atlétikai versenyen.

Az afrikai futó - a hivatalos közlés szerint - 8:04.34 perc alatt ért célba, s ezzel 0.35 mp-et faragott a régi rekordból (8:04.69), amelyet honfitársa, Haile Gebrselassie ért el ugyanebben az arénában, 2003. február 21-én.

* * *

Jelena Iszinbajeva 4,95 méterre javította rúdugrásban a világ legjobb fedettpályás eredményét a szombati, donyecki atlétikai versenyen. A világ- és olimpiai bajnok orosz atléta egy éve, február 10-én ugyanezen a versenyen felállított rekordját múlta felül két centiméterrel.

A 25 éves klasszisnak 4,94 m-ren két rontott kísérlete volt, harmadszorra egy centivel magasabban próbálkozott - sikerrel.

Iszinbajeva ezzel pályafutása során 21. alkalommal döntött csúcsot. Szabadtéren 5,01-gyel övé minden idők legjobb eredménye.