Vágólapra másolva!
Már Valenciában tartózkodik a hét végi fedett pályás atlétikai világbajnokság egyik legnagyobb sztárja, Jelena Iszinbajeva. A 25 éves orosz rúdugrófenomén februárban kétszer is szenzációval szolgált: 16-án Donyeckben 495 cm-re javította a fedett pályás világcsúcsot (ez volt a 21. rekordja), öt nap múlva viszont Bydgoszczban kikapott Szvetlana Feofanovától, s ezzel négyéves tető alatti veretlenségi sorozata szakadt meg.

Jelena Iszinbajeva szerdán este a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) honlapján vállalkozott egy chatelésre a szurkolókkal, akik kíméletesek voltak vele, a bydgoszczi versenyről nem faggatták. A mindig kihagyhatatlan kérdésre, hogy a vb-n ugrik-e újabb világcsúcsot, Iszinbajeva úgy fogalmazott: reméli, hogy valami "nagy dologra" lesz képes Valenciában, és megpróbálja a legjobb formáját hozni. Elmondta, hogy egyetlen riválisától, így Feofanovától sem tart, edzéseken mostanában maximum 480 centire ugrik, kevés szabadidejében pedig egyszerűen csak pihen, valamint szeret sétálni parkokban.

Úgy tervezi, hogy 2013-ig versenyez, de utána is szeretne a sport közelében maradni, s szívesen átadná a tapasztalatait a fiataloknak. Motivációként említette azokat a leveleket és e-maileket, amelyeket gyerekektől kap, és rengetegen írják neki, hogy miatta kezdtek el sportolni, és rá akarnak hasonlítani - Iszinbajeva pedig szeretne jó példával szolgálni. Egyébként is imádja a gyerekeket, a legjobban nyolc hónapos unokaöccsét.

Bevallotta, tetszik neki, amikor fotózzák, de jelenleg a sport az első számára. A modellkedés igazából csak akkor foglalkoztatná, ha majd a pályafutása befejezése után keresnék meg. Megtudhattuk tőle, hogy igazi hétalvó, hiszen reggel 9-kor szokott felkeni, éjjel mindig alszik kilenc órát, s még délutánonként is szunyókál kettőt.

Forrás: MTI

Monacóban lakik, és egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a május végi monacói Forma-1-es Nagydíjon a Toyota két pilótájának, Jarno Trullinak és Ralf Schumachernek szurkol majd. Iszinbajeva a jelek szerint még nem tudja, hogy Schumachert már kiebrudalták a japán istállóból, és idén nem is versenyez a Forma-1-ben...

Feltehetően egy honfitársunk kérdezte tőle, a közeljövőben tervezi-e, hogy Magyarországra jön. Iszinbajeva diplomatikusan azt válaszolta, hogy versenyre szívesen jönne, egyébként pedig a pályafutása végeztével néz majd szét hazánkban.