Vágólapra másolva!
Tommy Haas nem bízik abban, hogy harmadik vállműtétje után képes lesz visszanyerni korábbi formáját, és nem hiszi, hogy szerepelhet a német tenisz Davis-kupa-csapatban a spanyolok elleni áprilisi negyeddöntőben.

"Szomorú vagyok, az első eredmények csalódást keltőek és nyugtalanítóak. Úgy vélem, nehéz út áll előttem" - nyilatkozott a 29 éves játékos a Die Welt című lapnak.

A világranglista korábbi második helyezettje legújabb visszatérését követően négy tornán szerepelt, de egyiken sem jutott túl a második fordulón. Az e heti, dubaji tornán már az első körben 6:3, 6:0-ra kapott ki a spanyol David Ferrertől.

"Egy ilyen vereség után nem igazán látom a fényt az alagút végén. Nagyon messze vagyok attól, hogy a legjobbakkal felvegyem a versenyt" - indokolta borúlátását.

A kényszerű harmadik műtét után - amely nélkül már vissza kellett volna vonulnia - ugyan nem érez fájdalmat, de mint mondja, a válla és a keze nem mozog úgy, mint azelőtt.

"Örökkévalóságig is eltarthat, amíg újra a régi formámban játszhatok, de az is elképzelhető, hogy ez már be sem következik" - tette hozzá.

Haas az eddigi pályafutása során 11 ATP-tornát nyert meg.

* * *

Az amerikai Sam Querrey két játszmában legyőzte a negyedikként rangsorolt argentin Guillermo Canast a 436 ezer dollár összdíjazású Las Vegas-i férfitorna elődöntőjében.

A másik ágon a selejtezőből feljutott, a világranglistán 175. helyezett dél-afrikai Kevin Anderson került be a fináléba.

Eredmények, elődöntő:
Anderson (dél-afrikai) - Ginepri (amerikai) 7:6 (7-4), 6:4
Querrey (amerikai) - Canas (argentin, 4.) 7:5, 6:2