Vágólapra másolva!

Vk-bronzérmet nyertek férfi párbajtőrözőink

A harmadik helyen végzett a magyar csapat a férfi párbajtőrözők stockholmi Világkupa-versenyén.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván összeállítású együttes a 26 válogatottat felvonultató mezőnyben a hiányos 32-es táblán nem vívott, majd a norvégok (45-32) és az ukránok (43-32) elleni győzelemmel bejutott az elődöntőbe, ahol az orosz alakulattal találkozott.

A fináléba kerülés nem jött össze, 42-37-re az ellenfél nyert, a bronzcsatában azonban Boczkóék 31-27-re jobbnak bizonyultak a dél-koreaiaknál.

Az aranyérmet a lengyelek szerezték meg, miután a döntőben 36-25-re legyőzték az oroszokat. A magyarok ebben a szakágban már korábban bebiztosították olimpiai részvételüket.

Mindeközben az olimpiai kvótáért még versenyben lévő Mincza-Nébald Ildikó a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését a női párbajtőrözők szentpétervári Világkupa-versenyén.

Ez azt jelenti, hogy a kvalifikációs sorozat jövő hétvégi utolsó versenyén, a görögországi Florinában kell a lehető legjobban szerepelnie, konkrétan döntőbe kerülnie a pekingi részvételért.

Mincza a 64-es táblán a francia Audrey Belviso (15-7) és Izsó Katalin (15-8) legyőzésével került be a legjobb 16 közé, ahol 15-13-ra alulmaradt a kínai Csang Livel szemben.

Ugyaneddig jutott a kétszeres olimpiai bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy Tímea is. Az első körben az orosz Jevgenyija Sztroganovát győzte le 15-11-re, majd a lengyel Malgorzata Stroka ellen nyert 15-4-re, aztán 6-5-re kikapott az orosz Tatyjana Logunovától.

Izsó Katalin mellett Hormay Adrien is a második fordulóban búcsúzott, Kiskapusi Dóra pedig már az első mérkőzésén alulmaradt.

Mincza a 11., Nagy a 15., Hormay a 19., Izsó a 29., Kiskapusi a 38., Takács Emese pedig a 87. helyen végzett a 197 fős mezőnyben. Győzött a román Ana Branza, az ezüstérem a francia Maureen Nisinának jutott, a dobogó harmadik fokára pedig a lengyel Magdalena Piekarska és a francia Laura Flessel-Colovic állhatott fel.

Az olimpiai részvételét korábban bebiztosító Szász Emese nem vett részt a versenyen.

Tizenkettedik helyen végzett a magyar válogatott a férfi tőrözők szentpétervári Világkupa-versenyén.

A viadal honlapja alapján a magyar alakulat a hiányos 32-es táblán nem vívott, a 16 között viszont 45-35-ös vereséget szenvedett az orosz együttestől, aztán az alsó ágon megverte a kanadaiakat (42-41), majd alulmaradt az egyiptomiakkal (45-39) és az izraeliekkel (42-40) szemben.

Az aranyérem az olaszoké, az ezüst az oroszoké, a bronz pedig a franciáké lett.