Vágólapra másolva!
Samuel Peter, a Bokszvilágtanács (WBC) vadonatúj nehézsúlyú világbajnoka a címegyesítés érdekében kész akár mindkét Klicsko fivérrel összecsapni.

A nigériai születésű, de Las Vegasban élő öklöző azután nyilatkozott erről, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a 6. menetben technikai KO-val legyőzte, s ezzel elvette a WBC vb-övét a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Oleg Maszkajevtől a mexikói Cancúnban.

"Klicskóék kiváló harcosok, de az az igazság, hogy jelenleg én vagyok a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója" - így Peter. "Kész vagyok megverekedni velük bármikor és bárhol, akár ugyanazon az estén is legyőzöm őket, először az idősebbiket, aztán meg a másikat."

Klicskóék válasza még nem ismert.

Forrás: Getty Images

Samuel Peter 2004-ben ugyan padlóra küldte Vlagyimir Klicskót, végül mégis kikapott

Az viszont igen, hogy jelenleg Vlagyimir Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka, míg az ukrán klasszis bátyja, Vitalij korábban volt világbajnok, ő azonban három éve nem bokszolt. Peter nem mellesleg Vlagyimirtól szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében.