Vágólapra másolva!
Folytatódott parádés sorozatunk az eindhoveni úszó-, műúszó- és műugró Európa-bajnokságon, a de Tongelreep uszodában pénteken sem maradtunk érem nélkül. A női 200 méter vegyesen szerzett ezüstérmét Verrasztó Evelyn élete legjobb eredményének tartja, de bízik benne, hogy nem ez lesz a "csúcs".

Verrasztó Evelyn tavaly ugyancsak 200 méter vegyesen bronzérmes volt a debreceni rövid pályás Európa-bajnokságon, Eindhovenben pedig 200 m háton - ahol Szepesi Nikolett a harmadik helyen zárt - negyedik lett.

A 200 m vegyes döntőjébe az ötödik legjobb idővel került be, de Kiss László szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy a dobogóra várja. S a Jövő SC 19 éves versenyzője szállította is az érmet, 2:12.93 másodperces magyar csúccsal ezüstérmes lett a spanyol Mireia Belmonte (2:11.16) mögött.

A régi országos rekord 2:13.58 volt, és ezt a 2004-es athéni olimpián Kovács Ágnes jegyezte. A pénteki fináléban ott volt Hosszú Katinka is, aki 2:15.23-mal hatodik lett.

Verrasztó az első ötven, a pillangó után még csak hetedik volt, háton átvette a vezetést, mellen visszacsúszott negyediknek, gyorson azonban bejött a második helyre, s kisvártatva már a vegyes zónában beszélgethettünk vele.

Forrás: MTI

- Így tervezte előre a négy számot?
- Igen, a taktika része volt, hogy nem szabad gyorsabban kezdenem, mert akkor nem bírnám a táv második felét. Így aztán az sem zavart, hogy a pillangó után még hátul voltam. A 29.1-es kezdés tökéletesen megfelelt, így volt kiszámolva. Háton pedig vezetnem kellett, mert tudtam, hogy különben nincs esélyem. A végét képes vagyok nagyon megnyomni, mellen azonban még javulnom kell.

- A döntő előtt bízott az éremben?
- Persze. De az Eb-re igazából úgy jöttem ide, hogy megússzam a legjobbamat, és aztán lesz, ami lesz. Azt egyébként bevallom, hogy a középdöntő után kicsit összeomlottam. A hát után ott is vezettem, ám mellen a spanyol lány pillanatok alatt két testhosszt vert rám, és ezt nem volt könnyű megemésztenem. Szerencsére mára sikerült összekapnom magam.

- Egyértelműen ez a mostani Eb-ezüst az eddigi legnagyobb sikere?
- Eddig ez. De remélem, hogy lesz azért még jobb is!