Vágólapra másolva!
Eamon Sullivan világcsúcsot úszott 50 m férfi gyorson az ausztrálok országos bajnokságán, egyben olimpiai válogatóján. Nem sokkal ezután ugyanitt Libby Trickett is megdöntötte a világrekordot, mégpedig női 100 m gyorson.  

A 22 éves Sullivan versenyző 21.41 másodperces idejével kilenc századot javított Alain Bernard friss rekordján, amelyet a francia vasárnap állított fel az eindhoveni Európa-bajnokságon. Bernard a 21.50-nel éppen Sullivantől vette el a rekordot, amely a mostani "visszavétel" előtt bő egy hónapig élt.

Az ausztrál február 17-én, Sydneyben szorította le 21.56 másodpercesre az addigi legjobb időeredményt.

A 23 éves Libby Trickett - akit házasságkötése előtt Libby Lentonként ismert meg a világ - gyorsúszásban 52.88 mp alatt teljesítette a 100 méter, ezzel Britta Steffen 53.30-as csúcsát adta át a múltnak. A német versenyző a mostanáig érvényben lévő időt 2006. augusztus 2-án, a budapesti Európa-bajnokságon érte el.

Libby Trickett tavaly áprilisban már úszott 53 mp-en belül, de 52.99-es idejét a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nem hitelesítette. Trickett - akkor még Lenton - ugyanis nem szokványos körülmények között állított fel rekordot: a melbourne-i világbajnokságot öt aranyéremmel záró klasszis a vb után két nappal, április 3-án egy olyan speciális ausztrál-amerikai váltóverseny első tagjaként úszta a remek időt, amelyben férfiak és nők közösen szerepeltek. Ő éppen Michael Phelpsszel tempózott együtt, aki tökéletes "nyúlnak" bizonyult.