Vágólapra másolva!
A legnehezebbek között szereplő Bor Barna kilencedik lett, míg Farkas Bálint (90) helyezetlenül zárt a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A legnehezebbek között szereplő Bor Barna sima győzelemmel kezdett, a már pekingi kvótával rendelkező paksi dzsúdós első mérkőzésén Thormodur Jonssonnal találkozott, az izlandit akit két perc múltán megintettek, majd egy feldöntés nyomán a földre került, amit jukóval bánt.

Bor az előnytől még jobban megnyugodott, és egy perccel a vége előtt gyilkos leszorítással vetett véget az egyoldalú küzdelemnek. Ellenfele még másodpercekig feküdt a tatamin, levegő után kapkodva.

Bor aztán második mérkőzésén kikapott, miután nem bírt az oroszok ötszörös Eb-aranyérmes, olimpiai második klasszisával, Tamerlan Tmenovval.

A kopasz-szakállas óriás 2:10 percnél vazarit érő válldobást mutatott be Boron, aki fél perccel a vége előtt csak egy "jukós" feldöntéssel tudott válaszolni. Mivel Tmenov sikerével már elődöntős, így bevitte a magyar versenyzőt a vigaszágra.

Ott első mérkőzésén a litván Marius Pasakeviciusszal akaszkodott össze, akin némi meglepetésre egyetlen fogást sem tudott bemutatni. Ellenfele ugyanakkor 3:41 percnél kokát, majd 3:06-nál jukót kapott a magyar földre viteléért, ráadásul a hajrában leszorítással is próbálkozott. Ezzel Bor számára kilencedik hellyel fejeződött be az Eb.

Farkas Bálint (90 kg) vereséggel mutatkozott be, s miután legyőzője, a francia Yves Matthieu Dafreville a következő meccsén alulmaradt, így a honvédos versenyző helyezetlenül zárt.

A 11 fős magyar küldöttség tehát három éremmel utazik haza hétfőn: Ungvári Miklós (66) ezüst-, Csernoviczki Éva (48) és Braun Ákos (73) pedig bronzérmet nyert Portugáliában.

Az olimpiai kvalifikáció utolsó állomásán az is eldőlt, hogy nem gyarapodott tovább a magyar kvóták száma, azaz - az athéni kettő után - hat dzsúdós utazhat a pekingi játékokra Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) személyében.